Home Nieuws Gaat door blessures geteisterd PSV een nieuwe poging wagen voor in Barcelona...

Gaat door blessures geteisterd PSV een nieuwe poging wagen voor in Barcelona overbodige Luuk de Jong?

3605
0

In Barcelona is men in volle voorbereiding om de selectie van de nieuwe trainer Xavi eens flink in de steigers te gaan zetten.

Het tijdperk Ronald Koeman is ten einde gekomen en dus wacht project Xavi op de club uit Catalonie. Dat betekent opnieuw een andere visie en opnieuw de roep om andere spelers. De ijdele voorzitter Laporta wist maandagmiddag te pronken met de nieuwe trainer Xavi Hernandez. De pijlen van heel Catalonië en FC Barcelona waren maandagmiddag gericht op Xavi en ook op de huidige spelersgroep want de nieuwe trainer ziet het niet bepaald zitten in een deel van de huidige selectie.

De toekomst van Luuk de Jong in Catalonie is daardoor erg onzeker geworden. Spaanse media melden dat Luuk de Jong niet langer gewenst is in Camp Nou. De Jong zou alweer mogen vertrekken want er moet ruimte worden vrijgemaakt in het spelersbudget. De gehele recente maand augustus werd Luuk de Jong ook aan PSV gekoppeld want er was immers nog geen plan B zoals Roger Schmidt zich daar destijds over uit wist te spreken. PSV koos echter voor Carlos Vinicius, die tot op heden bepaald niet weet te voldoen.

FC Barcelona en Xavi hopen met een versneld vertrek van Luuk de Jong wat ruimte in de selectie te maken, zo schrijft de Catalaanse krant Sport over de Jong en zijn huurcontract in Barcelona. De nieuwe trainer Xavi zou het dan ook totaal niet zien zitten in Luuk de Jong. De spits had het meteen moeilijk bij Barcelona en scoorde in negen wedstrijden slechts één keer. Door het ontslag van Koeman is zijn perspectief bij Barça verder afgebrokkeld, schrijven de kranten over de spits van Sevilla.

Een mogelijkheid voor Luuk de Jong en Sevilla zou kunnen zijn dat er in de tweede seizoenshelft een andere club komt die het huurcontract van de Jong over zou kunnen gaan nemen. Besiktas zou een optie kunnen zijn omdat de Turkse club al vaker in verband werd gebracht met een transfer van de kopsterke spits.

Het valt echter ook niet uit te sluiten dat PSV een nieuwe poging gaat wagen om Luuk de Jong los te weken bij Sevilla om de vacature van spits in te gaan vullen na de winterstop. Eran Zahavi, de beoogde eerste spits, lijkt niet helemaal fit te zijn en geraakt tevens op leeftijd. Het vele reizen van en naar Israël lijkt de spits bepaald niet goed te doen. En wie zegt dat PSV niet met nog meer blessures te kampen gaat krijgen? Het is zaak de selectie zo breed mogelijk te houden om zo optimaal de race om de landstitel na de winterstop te kunnen gaan vervolgen. Luuk de Jong zou als redelijk goedkoop alternatief kunnen dienen om PSV na de winsterstop van doelpunten te gaan voorzien.


Vorig artikelEr blijkt ook goed nieuws over Mo Ihattaren te melden te zijn: ‘Ihattaren bevestigt dat hij niet wil stoppen met voetballen en fit is’
Volgend artikelIn Rotterdam en Amsterdam gaat het niet over blessures; blessure niet zwaarbelaste Teze is het onderzoeken waard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in