Home Nieuws Gaat de bond met de onrechtmatige vele petten op PSV en PSV-fans...

Gaat de bond met de onrechtmatige vele petten op PSV en PSV-fans straffen in Sevilla?

1809
1

De uitwedstrijd in Lens gaat mogelijk gevolgen hebben voor PSV. Een ieder weet hoe onverbiddelijk de UEFA kan zijn en dus vrezen we met grote vrezen voor de uitwedstrijd in Sevilla.

Voor en tijdens de wedstrijd tegen Lens ontstond er onrust en ongeregeldheden tussen PSV-fans en Lens-fans. Er werd met stoeltjes gegooid en ook vuurwerk vloog vanuit het uitvak naar de thuisvakken achter het doel. Voor de wedstrijd werd er echter met vuurwerk door Lens-fans naar de PSV-fans gegooid. Dit vond plaats buiten het stadion, waardoor de almachtige UEFA met al haar petten op minder efficient kan straffen.

De Europese voetbalbond sprak eerder al uit dat clubs gestraft gaan worden als er juist geen uitfans worden toegelaten door burgemeester van steden waar de Europese wedstrijden worden afgewerkt. Na de rellen in Napels tussen fans van Napels en Eintracht Frankfurt kwamen de burgemeesters van menig speelstad in Italie in actie door te verkondigen dat er fans geweerd gaan worden in steden waar de Italiaanse clubs Europees voetbal bedrijven.

De UEFA kondigde meteen aan daar tegen in opstand te komen, echter bleken die woorden meer grootspraak te zijn en te vallen onder de noemer macht willen tonen middels de vele petten die de voetbalbond op heeft, dan realiteit. De burgemeesters van Rome en Rotterdam namen recent ‘gewoon’ het besluit geen fans van beide clubs toe te laten in de onderlingen wedstrijden. De UEFA stond en staat erbij en kijkt en keek ernaar, zonder ook maar iets kunnen uitrichten. De macht van de UEFA gaat alsnog niet zover blijkt maar weer.

De UEFA zou in ieder geval na het uitdelen van een eventuele straf aan PSV en de PSV-fans, geen enkele PSV-fan kunnen verbieden af te reizen naar Sevilla. Er geldt binnen de EU immers een vrije doortocht van verkeer van mens en arbeid.

Terug naar het heden en de mogelijke sanctie van de UEFA voor de uitwedstrijd tegen Sevilla. Hoe ver reikt de macht van de voetbalbond met haar vele petten op? De pet van organisator, marketeer, regelaar en handhaver lijkt op haar einde te lopen nu er een grote zaak bij het Europese Hof in Luxemburg tegen de UEFA is aangespannen.

PSV staat in ieder geval en hoe dan ook op de radar bij de UEFA. Een jaar geleden bestrafte de Europese voetbalbond PSV met het spelen van een Europese uitwedstrijd zonder publiek, nadat supporters vernielingen hadden aangericht en met voorwerpen hadden gegooid tijdens het uitduel met Arsenal in de Europa League.

“De laatste wedstrijden gingen goed, zoals het hoort te gaan”, zegt een woordvoerder van PSV. “We hadden ze gewaarschuwd om zich te gedragen, ook omdat fans al een reis hebben geregeld naar Sevilla. We zeiden: verpest het niet.”

In Sevilla speelt PSV eind november de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Mocht de UEFA opnieuw besluiten dat PSV een Europees uitduel zonder publiek moet afwerken, zijn de supporters die de reis en het verblijf al hebben geregeld de dupe van de eventuele sanctie, al dan niet gerechtvaardigd. Eerder werden er al honderden PSV fans gedupeerd door een reis naar Noorse Bodø in het water te zien vallen.

PSV speelde daar tegen FK Bodø/Glimt. PSV diende toen bij de UEFA het verzoek in om de straf uit te stellen tot de volgende Europese uitwedstrijd, waarvoor supporters nog geen kosten hadden gemaakt. De almachtige UEFA met haar vele onrechtmatige petten wees dat verzoek toen af. Vele honderden PSV fans togen alsnog naar het noorden van Noorwegen om op wat voor manier dan ook de wedstrijd alsnog te kunnen aanschouwen. Het is niet bekend wanneer de UEFA in actie gaat komen na de ongeregeldheden in Lens.


Vorig artikelHoe zou teleurgestelde Stijn Spierings naar Lens – PSV hebben gekeken? ‘Hij is voor PSV’
Volgend artikelAnalisten vrezen voor Ajax in Eindhoven: ‘Ajax-selectie gaat zondag misschien liever naar de dierentuin’

1 REACTIE

  1. Eigen schuld, dikke bult, het is de verandwoording van ieder PSVer om diegenen aan te geven bij de overheid, is het meteen afgelopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in