Home Nieuws Fred Rutten zag vertrek Van Nistelrooij niet aankomen en wijst naar Van...

Fred Rutten zag vertrek Van Nistelrooij niet aankomen en wijst naar Van Aanholt: ‘Hij heeft nog wat goed te maken’

53270
0

Fred Rutten schoof vrijdagmiddag aan voor zijn één na laatste persconferentie in dienst van PSV.

Rutten zal de media na de wedstrijd tegen AZ nog toespreken maar daarna zit het er voor Fred Rutten bij PSV op. Al hield de Tukker nog wel een kleine slag om de arm.

Rutten kreeg natuurlijk vele vragen of het plotselinge afscheid van Ruud van Nistelrooij voorgeschoteld. De interim-coach voor één wedstrijd, begon met een een open deur: ‘Het gaat maar om één ding. Dat is PSV, de supporters, de club’, begon Rutten over de crisis waar hij eigenijk niet teveel over kwijt wilde.

Maar tussen de regels door wilde de assistent-trainer nog wel iets kwijt over de afgelopen dagen. ‘Ik heb hem niet meer gesproken, alleen maar via WhatsApp’, vertelde Rutten op de persconferentie in aanloop over de vertrokken hoofdtrainer.

‘Ik heb zelf ook een aantal keer in die situatie gezeten. Ik weet hoe je je dan voelt die eerste keer. Dan weet ik ook dat je er weinig behoefte aan hebt om iedereen te woord te staan. Alles wordt onder een vergrootglas gelegd’, klinkt het.

Rutten meldt ook dat hij het opstappen van Ruud van Nistelrooij totaal niet zag aankomen. ‘Het kwam binnen als een bom. Ik zag het totaal niet aankomen. Als ik dit had gevoeld, was ik naar hem toegegaan om hem te overtuigen om het niet te doen.’

Rutten gaat verder: ‘Als je een beetje empathie hebt, dan moet je ook aanvoelen wanneer je het even met rust moet laten. We hebben hiervoor wel wat gesprekjes gevoerd. Er zit heel veel teleurstelling in, als dat zo net voor het einde van het seizoen gebeurt. Het heeft me de laatste dagen wel beziggehouden, maar uiteindelijk moet de knop om. Ik heb ook geen seconde getwijfeld om ‘ja’ te zeggen. Iemand moet dit doen en ik wil dit doen met mijn omgeving’, aldus Fred Rutten, die ook nog even wees naar Patrick van Aanholt.

De verdediger maakte geen beste beurt bij twee van de drie gescoorde Heerenveen doelpunten. PSV moet zondag natuurlijk wel op de verdediger kunnen rekenen, stelde ook Rutten vast over de ervaren speler die er tegen Heerenveen niet stond voor PSV.

‘Wij hebben een volwassen ploeg, qua leeftijden en ervaring”, zei Rutten. Die ervaring zou ook moeten komen van Patrick van Aanholt maar de linksback speelde een zwakke wedstrijd. ‘Die heeft nog wel wat goed te maken’, aldus Rutten.


Vorig artikelVI wijst naar RvC PSV inzake eventuele derde plaats, waarbij ontslag Van Nistelrooij reëele optie was
Volgend artikelDit zegt kandidaat-trainer Pascal Jansen over de vacature bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in