Home Nieuws Fred Rutten wuift kritieken weg: ‘PSV betrouwbaarder aan de bal, zo somber...

Fred Rutten wuift kritieken weg: ‘PSV betrouwbaarder aan de bal, zo somber is het allemaal niet’

459
0

Fred Rutten nam vooraf, tijdens en na afloop van FC Utrecht – PSV de honneurs waar voor de zieke Ruud van Nistelrooij.

PSV bleek zondagmiddag niet goed genoeg om FC Utrecht van zich af te schudden en dat zorgde na afloop voor kritische vragen in de persruimte van Stadion Galgenwaard. Fred Rutten bleek sommige zaken wel anders te zien en wilde duidelijk niet mee in de negativiteit. De aanwezige journalisten wezen Rutten op het feit dat het PSV al maanden achtereen niet meer lukte om meer dan twee competitiewedstrijden achter elkaar te winnen en dat het er allemaal niet best uitziet voor PSV. Rutten zei gekscherend dat hij dan maar naar huis kruipt, om vervolgens de felle kritieken vanuit de persruimte weg te wuiven.

Het elftal van Ruud van Nistelrooij en Fred Rutten kreeg tijdens het perspraatje ook het verwijt dat PSV dit seizoen niet stabiel presteert. Zo verloor het donderdag na een sterk eerste half uur nog met 3-0 van Sevilla. ‘Ik zie wel een heel duidelijke kentering’, was Rutten het niet eens met het aanwezige journaille. ‘Vandaag en in Sevilla zie je heel duidelijk dat dit team veel betrouwbaarder wordt aan de bal. Dat is toch wel een progressie die we doormaken. Als je het niet erg vindt, wil ik er ook een positieve wending aan geven.’

Ook Guus Til bleek duidelijke de positieve punten naar voren te willen halen.’Omdat bij deze wedstrijd ook een stukje geluk en ongeluk komt kijken. Je hebt gelijk als het aankomt op de andere wedstrijd, dat dat een exemplarisch geval is van een wedstrijd waarin we heel instabiel spelen. Maar van de wedstrijd van vandaag vind ik dat niet’, zei Til.

Opnieuw liep PSV averij op in de competitie maar Fred Rutten wil echter niet wanhopen, nu de achterstand op koploper Feyenoord is opgelopen tot zes punten. ‘Zo somber is het allemaal niet. We weten allemaal dat in de top maar één ding telt en dat is winnen. Wat er in beide strafschopgebieden gebeurt, is bepalend. Defensief en offensief. We moeten een serie neerzetten en dat gaan we ook doen’, aldus een strijdbare Rutten richting de duels met Sevilla en FC Twente.


Vorig artikelWas er sprake van ‘dominantie’ in Utrecht? 2,55 expected goals | Til vindt dat journalist overdrijft
Volgend artikelStevige kritiek NOS analisten voor bepalende spelers als Luuk de Jong en Joey Veerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in