Home Nieuws Franse media zien technisch superieur PSV en wijzen naar specifiek één PSV’er

Franse media zien technisch superieur PSV en wijzen naar specifiek één PSV’er

7221
2

De heren analisten Wesley Sneijder en Theo Janssen waren duidelijk in de rust van de wedstrijd tussen Racing Club de Lens en PSV maar niet iedereen dacht er zo over bleek wel uit de verschillende binnen- en buitenlandse analyses.

Peter Bosz kreeg een kwartier na Lens – PSV de nodige vragen op zich afgevuurd over de wedstrijd. De coach die altijd realisme predikt en nergens omheen draait, constateerde terecht dat PSV geenszins het onderspit delfde in Noord-Frankrijk. Bosz was het dan ook niet eens met de heren Sneijder en Janssen. Dat geldt ook voor de meeste Franse kranten, die ‘gewoon’ constateerden dat PSV de bovenliggende partij was.

Volgens Franse kranten liet PSV in Stade Bollaert-Delelis zien wat het in haar mars heeft. De Franse pers weet wel de rellen te veroordelen die plaatsvonden maar vonden het spel van de ploeg van Peter Bosz meer dan behoorlijk. ‘PSV was in Noord-Frankrijk technisch de betere ploeg’, luidt de korte conclusie van de Franse kranten.

Alleen de regionale krant Nord Littoral kent enige moeite om de wedstrijd tussen Lens en PSV objectief te beschouwen: ‘In de eerste helft domineerde Lens, maar vond het geen opening. En in Europa wordt dat bestraft: domineren zonder te scoren. De Nederlanders begonnen sterker aan de tweede helft, Bakayoko scoorde. Maar Lens is dit seizoen nooit sterker dan op de momenten waarop het op achterstand staat. Na tien minuten werd het 1-1, waarna de wedstrijd fel bleef maar weinig kansen meer schiep’, aldus het dagblad uit het noorden van Frankrijk, geciteerd door Voetbal International.

L’Équipe, dat een sterk PSV zag, omschrijft de wedstrijd heel anders en zag ook een andere start van de wedstrijd. ‘Lens werd vanaf het begin onder druk gezet door een PSV dat vastbesloten was om zo dicht mogelijk bij het doel van de tegenstander te spelen. Het kostte de ploeg van Franck Haise een paar minuten voordat ze zich op hun gemak voelden, en dat op eigen veld. Was er reden tot zorg? Dat bleek wel: Johan Bakayoko kwam tot scoren. Na de gelijkmaker werd Lens dynamischer, agressiever, sterker. Maar de rood-gele furie bracht de koploper van de Eredivisie niet aan het wankelen’, aldus L’Équipe.

Het medium RMC Sport wijst naar de doelpuntenmaker aan PSV zijde. ‘Johan Bakayoko bracht het publiek van Lens op het idee dat het mis zou gaan met een geniale inval. Die openingsgoal was verdiend, zeker met het schot op de paal van Hirving Lozano in het achterhoofd. Lens stelde teleur, maar blijft ongeslagen. Over twee weken is de kans op revanche in Eindhoven.’

RMC Sport en Le Figaro zijn danig onder de indruk van Hirving Lozano, die wel een aantal dreigende momenten kende maar nog niet de Lozano is van de eerste periode bij PSV. RMC Sport ziet dat toch anders en is danig onder de indruk van de Mexicaan.

‘Dit was niet het resultaat waar Bollaert op hoopte, maar Lens houdt een serieuze kans op de volgende ronde. De spelers van Lens hadden het lang heel lastig met de mannen van Peter Bosz, geleid door een ontembare Hirving Lozano die de paal trof. De Nederlandse ploeg toonde zich technisch superieur en beloonde zich met een stijlvol doelpunt van Bakayoko. Maar Racing vocht terug, zoals ze ook tegen Sevilla en Arsenal deden’, wijzen RMC Sport en Le Figaro naar Hirving Lozano.