Home Nieuws Franse media sneren naar Koeman, Belgische media wijzen naar Malen en Dumfries...

Franse media sneren naar Koeman, Belgische media wijzen naar Malen en Dumfries maar balen van blessure Noa Lang

18975
0

De geplaagde bondscoach Ronald Koeman verliest veel vaker dan hem lief is met Oranje. In de tweede termijn van Koeman gaat het met Oranje een stuk minder voortvarend dan de ervaren trainer zou wensen.

Na afloop van opnieuw een verloren interland zat Koeman er toch niet mistroostig bij. Ronald Koeman bleek zelfs trots te zijn op zijn ploeg, ondanks de nederlaag. ‘We hebben ons kranig geweerd’, zei Koeman na afloop in gesprek met de NOS, om daarna een kleine sneer uit te delen naar de media omdat zijn verwachting is dat de Nederlandse media juist erg kritisch zouden gaan reageren op de verloren interland.

Vanuit Frankrijk kreeg Ronald Koeman ook met een sneer te maken. Franse media lijken het Koeman kwalijk te nemen voorafgaand aan Nederland – Frankrijk te wijzen Kylian Mbappé, die met zijn club Paris Saint-Germain een stevige nederlaag leed op bezoek bij Newcastle United. Na afloop van Nederland – Frankrijk gebruikten Franse media die verwijzingen en uitspraken richting Koeman.

Le Figaro zet Mbappé in ieder geval meteen op de troon na de 1-2 overwinning. ‘In zijn eentje teisterde hij de zwakke defensie van Oranje onder leiding van Virgil van Dijk.’ Le Figaro vond wel dat Joey Veerman en Xavi Simons een prima wedstrijd speelden.

L’Équipe vond dat Frankrijk de controle had, waar in Nederland vooral de tendens heerst dat Frankrijk een ploeg is die achterover leunt om er dan uit te komen met de snelle Mbappé. ‘Onnauwkeurig en niet bepaald scherp in de duels deed Nederland in de eerste helft eigenlijk niet mee behalve bij de schoten van Xavi Simons en Quilindschy Hartman.’

Belgische media zijn over het algemeen positief gestemd over Denzel Dumfries maar in Frankrijk is men niet te spreken over het spel van Dumfries. ‘Dumfries kon nooit enig verschil maken’ en kreeg het cijfer drie van het Franse medium.

Donyell Malen, die de geblesseerde Wout Weghorst verving, kon wel op veel waardering rekenen vanuit Frankrijk. Alle Franse kranten noemen het spel van Malen verfrissend en goed. Malen wordt ook in Belgie alom bejubeld als snelle en technisch vaardige aanvaller. Ook hadden vrijwel alle Franse media veel lof voor Xavi Simons, die niet beslissend is voor Oranje tot op heden maar wel fris speelt en energie brengt en gevaar sticht bij iedere tegenstander.

Le Monde sneerde vooral richting bondscoach Koeman. Die zei in aanloop naar het duel dat hij geloofde dat Oranje kon winnen, omdat Newcastle United dat onlangs ook deed in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Van die uitspraken lijkt men in Frankrijk niet gediend te zijn. ‘Koeman moet bij zichzelf hebben gedacht dat hij die woorden toch maar beter in had kunnen slikken.’

Ook in Belgie heeft men lof over voor de zogenaamde PSV’ers in de selectie van Ronald Koeman. Met name Noa Lang, wie anders, wordt uitgelicht in de Belgische krant De Morgen. De Belgen kijken nog altijd graag naar Lang, ook nu hij geen speler meer is van Club Brugge. Zijn blessure gooit roet in het eten bij Oranje, zien de Belgen.

“Is er dan geen lichtpuntje bij Oranje? Toch wel”, schrijft het Belgische medium De Morgen over Oranje. “Xavi Simons, die vorig jaar bij PSV de real deal bleek te zijn, heeft zijn overstap naar Duitsland enorm goed verteerd. Simons trok in het tussenseizoen naar PSG, dat hem meteen aan RB Leipzig verhuurde.”

“In zeven Bundesliga-wedstrijden scoorde hij drie keer en gaf hij vier assists. In Nederland hoopt men dat Simons tegen de Fransen een hoofdrol kan vertolken en uiteindelijk zal doorgroeien tot de wereldtop”, aldus het Belgische medium, dat ook enthousiasme deelt over de frisse en snelle Donyell Malen, die net als Denzel Dumfries over veel energie en potentie beschikt.


Vorig artikelPassende Veerman bewijst ongelijk Van der Vaart: ‘Een tikkeltje te traag’
Volgend artikelBij PSV bepalende Walter Benítez wordt uitgelicht: ‘Daar blonk hij in Frankrijk al in uit’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in