Home Nieuws Franse media prijzen spel sterk PSV, kranten in Frankrijk lyrisch over Johan...

Franse media prijzen spel sterk PSV, kranten in Frankrijk lyrisch over Johan Bakayoko

1325
0

De kranten in Frankrijk waren na afloop van PSV – Racing Club de Lens unaniem in hun mening over de uitslag en over de winnaar van het tweeluik.

PSV wist Lens immers in beide wedstrijd van zich af te schudden. In Frankrijk bracht de eerste wedstrijd van het tweeluik PSV een punt, waar er veel meer in had gezeten voor de ploeg van Bosz maar in Eindhoven was het verschil aan de bal en het voetballende gedeelte opnieuw duidelijk waarneembaar. Zo concludeerden ook de Franse kranten na afloop van de weg geregende Champions League-avond in het Philips Stadion.

L’Équipe zag dat Lens mede door frustraties ten onder ging in Eindhoven. “Er was maar één actie nodig voor PSV om drie punten te pakken in de race om zich te kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League. In de 12e minuut greep Machado niet in toen dwaallicht Bakayoko rustig vanaf de rechterkant kon oversteken. Zijn pass belandde op het hoofd van de onvermijdelijke Luuk de Jong, die Danso af troefde en zijn zestiende doelpunt van het seizoen scoorde”, aldus L’Équipe.

Johan Bakayoko wordt door vrijwel alle Franse kranten op de troon gehesen. Bakayoko is een speler die de Franse kranten al ruim een jaar volgen en ook tegen Lens bleek men onder de indruk te zijn van de aanvaller.

“Bakayoko speelt aan de top van zijn spel. Hij is duidelijk de man van de overwinning van PSV op Lens. Hij toonde een geweldige offensieve productie en minimaliseerde verspilling. Bakayoko domineerde de rechterkant volledig, waardoor Deiver Machado en Facundo Medina in grote problemen kwamen. Agressief, snel en regelmatig, hij was de beste aanvallende speler met meer dan 50 aangeraakte ballen tijdens de wedstrijd”, klinkt het in Le Figaro.

De ploeg van Peter Bosz werd in Frankrijk ook geprezen om de goede aanvallen. Maar steeds opnieuw is het Bakayoko die lof toebedeeld krijgt in Frankrijk. “Als man van een formidabele voorzet op het hoofd van Luuk de Jong die de score opende, kreeg hij zelfs verschillende kansen om het tweede doelpunt te scoren met prachtige aanvallen. Speciale vermelding voor zijn aanvallende sidekicks Luuk de Jong en Hirving Lozano die eveneens solide waren. Maar Bakayoko was vanavond absoluut de essentiële leider van PSV. Met zijn agressiviteit, energie en intensiteit frustreerde hij Lens echt.”

RMC SPORTS en Le Figaro prijzen het druk zetten van de ploeg van Peter Bosz. Lens kon dat niet belopen en kreeg geen vat op PSV, volgens de Franse kranten. ’De agressiviteit van Eindhoven. Het recept van Peter Bosz werd perfect bereid door zijn spelers. Ze hebben RC Lens ertoe aangezet om bij verschillende gelegenheden fouten te maken en de bal te verliezen, door hoge druk uit te oefenen die intens, gecontroleerd en agressief was. Lens raakte verstikt door de druk en agressiviteit van de Eindhovenaren. Het ontbrak aan rust, ervaring maar vooral reactie op het intense spel van PSV.”

RMC SPORTS wijst naar de aanvallende kracht van PSV, dat simpelweg teveel van het goede was voor Lens. “Zich bewust van de aanvallende kracht van PSV, die in staat is zichzelf te overtreffen in de hitte van het Philips Stadion, waarschuwde Franck Haise deze week zijn spelers”, aldus RMC SPORTS.


Vorig artikelSlechts twee geslaagde aanvallen is te weinig voor zwak en ‘emotioneel’ Lens | Maakt Lozano slechte beurt bij collega’s?
Volgend artikelJordan Teze over tumult en opstootjes in de spelerstunnel: ‘Massale vechtpartij’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in