Home Nieuws Franse media: Paris Saint Germain overweegt werk te maken van terugkeer ‘international’...

Franse media: Paris Saint Germain overweegt werk te maken van terugkeer ‘international’ Xavi Simons

3901
0

Xavi Simons vertrok als een veredelde jeugdspeler uit Parijs om zijn geluk bij PSV te gaan beproeven.

Nog geen half jaar later ziet de wereld er heel anders uit voor Xavi Simons want de middenvelder werd een heuse Eredivisie-revelatie en werd bovendien ook steunpilaar bij PSV. Waar in beginsel sprake leek van aanpassingsproblemen in de vorm van het niet overeind blijven in wedstrijden als tegen Rangers FC, werd Simons juist de absolute smaakmaker van het elftal van Ruud van Nistelrooij. Simons werd een dragende speler in amper 6 maanden tijd en stond juist ook fysiek zijn mannetje.

Doelpunten, assists en vooral veel onbevangenheid en spelvreugde en dus is Xavi Simons niet meer uit de basisformatie van PSV te denken. Louis van Gaal beloonde het geheel en zag Simons als een belangrijke speler voor Oranje. Vertrokken als jeugdspeler uit Parijs en inmiddels international van het grote Oranje. Het kan snel gaan, ziet met ook in Parijs en dus denkt men aan de toekomst van Simons.

Franse media maken inmiddels melding van hernieuwde interesse vanuit Parijs in Xavi Simons want goede prestaties zijn ook in Frankrijk niet onopgemerkt gebleven en worden zelfs op de voet gevolgd door Franse gezaghebbende media. De Franse grootmacht zou zelfs een poging willen wagen om Simons terug te halen naar de club. Dat weet Le10 Sport te melden.

In zijn contract bij PSV staat een clausule waarmee PSG hem voor 10 miljoen terug kan kopen. Echter kan alleen Simons zelf deze clausule activeren. PSG wil proberen de speler te verleiden om dit te doen, maar de vraag is of Simons hier open voor staat. Eerder lieten hij en zijn management doorschemeren dat nog een aantal seizoenen bij PSV zeker een optie is.


Vorig artikelPSV breekt contract Ernest Faber open, Faber niet de opvolger van John de Jong
Volgend artikelEngelse krant adviseert United Gakpo los te laten door concrete interesse Real en Chelsea

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in