Home Nieuws Franse media: Nieuwe PSG trainer Luis Enrique stuurt aan op gesprek met...

Franse media: Nieuwe PSG trainer Luis Enrique stuurt aan op gesprek met Xavi Simons

2382
0

Het Eindhovens Dagblad gaat niet mee in de berichtgevingen van FCUpdate over het besluit wat Xavi Simons over zijn toekomst genomen zou hebben.

FCUpdate journalist Boualin is vrij zeker, zo niet helemaal zeker, over het besluit van Xavi Simons. De topvoetballer geniet van zijn laatste dagen vakantie maar zou inmiddels besloten hebben om bij PSV te blijven.

‘PSG heeft nog de mogelijkheid om Simons terug te halen, maar Simons zou hebben besloten om minstens nog een jaar bij PSV te blijven”, zei de journalist vol overtuiging, die meer feiten kent. “Hij had wel een aantal eisen”, analyseert de journalist. “Een belangrijke was dat de selectie aanzienlijk versterkt zou gaan worden. Nu lijkt het vandaag definitief rond te komen met Noa Lang, terwijl ook Ricardo Pepi voor een aanzienlijk bedrag is binnengekomen en ook heeft PSV in Peter Bosz aangesteld de bestbetaalde trainer in de clubgeschiedenis aangesteld. Daarmee heeft PSV een belangrijk signaal afgegeven aan Simons.”

PSV clubwatcher Rik Elfrink heeft een andere lezing. De journalist van de regionale krant gelooft er nog altijd in dat PSV Simons uit handen van Paris Saint-Germain kan houden maar kan niet bevestigen dat Xavi Simons zijn besluit al genomen heeft. Verwacht wordt dat Xavi Simons snel zijn beslissing zal nemen, omdat ook hij met een fris hoofd aan de trainingen voor dit seizoen wil beginnen.

Maandag zal Simons gewoon in Eindhoven aan zijn eerste training beginnen, zo is de verwachting. ‘Arsenal kan nog op de lijn komen, maar moet dan wel tientallen miljoenen afrekenen”, zegt Rik Elfrink.

“Als Simons zonder de veelbesproken PSG-clausule aanblijft in Eindhoven, kost dat PSV wel meerdere miljoenen en zal de club moeten dulden dat hij fors meedeelt bij de toekomstige transfersom. Het geld dat Lang, Pepi en een eventuele contractverlenging van Simons kost, was na vorige winter beschikbaar omdat toen door de verkopen van Cody Gakpo en Noni Madueke een enorm bedrag binnenkwam”, wijst Elfrink naar de beschikbare middelen.

Toch klinken er vanuit Frankrijk weer andere geluiden door. Volgens Franse media, een tweetal kranten waaronder Le Parisien, zitten zeer dicht op de club Paris Saint-Germain, heeft de nieuwe trainer Luis Enrique ingezet op een gesprek met Xavi Simons over diens toekomst. De Franse kranten zijn dan ook zeker dat Paris Saint-Germain graag de terugkoopclausule van zes miljoen euro wil gaan lichten. Het geheel dreigt inmiddels een heuse transfersoap te worden. Toch wordt er aanstaande week duidelijkheid verwacht en zullen we zien wie het dichtst bij de waarheid zit: FCUpdate journalist Boualin, de meer gereserveerde Rik Elfrink of het Franse medium Le Parisien.


Vorig artikelWacht PSV op miljoenentransfer van Sangaré om ’topverdediger’ te kunnen aantrekken?
Volgend artikelPSV wil Braziliaanse aanvaller Sávio opnieuw huren en heeft concurrentie van AS Roma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in