Home Nieuws Franse media fileren Wijnaldum, PSG fans en coach Pochettino laten Wijnaldum hard...

Franse media fileren Wijnaldum, PSG fans en coach Pochettino laten Wijnaldum hard vallen

4391
0

Waar Luuk de Jong momenteel in Spanje alle criticasters stevig de mond weet te snoeren, gelden voor Wijnaldum andere wetten in Parijs.

De transfer van Wijnaldum naar PSG heet tot op heden nog geen groot succes te zijn en dus klinkt er wekelijks veel kritiek door op het spel van de middenvelder, die overigens niet wekelijks in actie komt. Wijnaldum kwam afgelopen zondag in Lyon in actie als hangende rechtermiddenvelder en dat was verrassend te noemen. In zijn PSV jaren speelde Wijnaldum tegen wil en dank al eens op die positie maar wist hij zelden uit te blinken. Pas toen trainer Cocu hem belangrijk maakte en de aanvoerdersband om de arm van de middenvelder schoof, startte de echte ontwikkeling van Wijnaldum.

Dit resulteerde in een transfer naar eerst Newcastle en later Liverpool maar het resulteerde vooral in heel veel warmte van de diverse trainers die hij onderweg tegenkwam. Die situatie geldt nog niet bepaald in Parijs, waar trainer Pochettino niet bepaald uitblinkt in het creëren van de juiste sfeer in combinatie met waardering. De Argentijnse trainer posteerde Wijnaldum afgelopen zondag in Lyon op de positie van rechtsbuiten maar het werd opnieuw geen succes. Dat heeft weer tot gevolg dat Wijnaldum er opnieuw van langs kreeg in Franse media. De uitgedeelde rapportcijfers spreken wat dat betreft boekdelen. L’Équipe gaf de Nederlander een 3 voor zijn 83 minuten in Lyon.

‘Het treurige en smakeloze optreden van Wijnaldum’, schrijft Le Parisien in een artikel over Wijnaldum. ‘Toen voor de rust werd gefloten was de spijt bij de fans op sociale media omgeslagen in woede. Wijnaldum deed niets om te proberen te vergeten dat hij de voorkeur had gekregen boven Xavi Simons.’ Ondertussen lijken de PSG fans het ook wel gehad te hebben met de middenvelder uit Rotterdam. Op sociale media regent het kritische commentaren en wordt Wijnaldum veelal door het slijk gehaald door de aanhang van de Parijzenaren. De basisplaats van Wijnaldum in en tegen Lyon verbaasde de PSG fans dan ook.

Trainer Mauricio Pochettino maakte het na afloop nog bonter door naar Wijnaldum te wijzen. De Argentijn sprak uit dat Wijnaldum niet zijn beste wedstrijd speelde voor PSG en gaf en passant ook toe dat hij een fout maakte door Wijnaldum de positie van rechtsbuiten toe te wijzen. ‘Het ligt volgens mij niet aan de positie maar aan zijn vorm’, aldus de Argentijn na het 1-1 gelijkspel in Lyon. ‘Wijnaldum heeft veel ervaring, hij heeft gespeeld voor geweldige clubs. Hij is dus gewend op verschillende posities te spelen’, aldus de Argentijnse trainer die het in Parijs tot op heden ondanks de koppositie allemaal nog niet aan de praat krijgt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here