Home Nieuws Franse media berichten massaal over Xavi Simons en sporen PSG aan: ‘Grote...

Franse media berichten massaal over Xavi Simons en sporen PSG aan: ‘Grote fout als PSG Simons niet terughaalt’

721
0

Alle transerperikelen rond Xavi Simons gaan ook de Franse media niet voorbij. De jonge spelmaker van PSV, wordt ook in Frankrijk op de voet gevolgd.

Met name de huiskrant van de Parijse club Paris Saint-Germain, Le Parisien, die over het algemeen erg dicht op de club zitten, hebben veel inside informatie over de stand van zaken rond PSG en de vermeende interesse in Xavi Simons. Ook Footmercato en Foot01 berichten over de sterspeler van PSV, die er in Frankrijk maar ook in de rest van Europa erg goed op staat.

Le Parisien was het Franse en Parijse medium wat vorig jaar rond de overgang van Xavi Simons naar PSV al snel kon melden dat Paris Saint-Germain wel degelijk nog enige grip had op Simons en een eventuele terugkeer naar Parc des Princes. Meerdere clubwatcher van Le Parisien volgen PSG dagelijks en putten uit betrouwbare bronnen rond de club als het om belangrijke informatie gaat.

‘PSG maakt grote fout als het Xavi Simons niet terughaalt’, wordt er geschreven in Frankrijk. Verschillende kranten en media sporen de club uit de hoofdstad aan Xavi Simons als aankomende wereldster snel te contracteren. Men stelt zelfs vast dat het ‘belachelijk’ en een onvergeeflijke fout zou zijn zou als Paris Saint-Germain níét alles in het werk stelt om Xavi Simons niet terug te halen naar het Parc des Princes.

‘Zes miljoen euro is niets voor iemand met een marktwaarde van dertig miljoen’, is de tendens in de genoemde kranten. Maar tegelijk rommelt het als nooit tevoren bij PSG. Fans zijn ontevreden, het imago van de club brokkelt af en de financiële positie an de club is dramatisch te noemen. Ook is de gunfactor rond PSG ver te zoeken en wordt er ook weer eens een andere trainer voor de groep verwacht vanaf 17 juli.

Het medium Foot01 meldt dat alles afhangt van de nieuwe trainer van PSG, naar verluidt Luis Enrique. Die moet eerst officieel aangesteld worden alvorens men inkomende en uitgaande transfers kan bewerkstelligen. De zittende trainer is overigens nog niet ontslagen maar dat is jaarlijk terugkerende kost voor de Parijzenaars.

PSV dient zich echter wel degelijk zorgen te maken, stelt Foot01. Zorgen over een Franse coupe vanuit Parijs, met als insteek de aankomende wereldster Xavi Simons terug naar Paris Saint-Germain en daarmee het Franse voetbal te halen.


Vorig artikelMiddelmaat te over bij PSV maar in Enschede zegt men: ‘Robin Pröpper is beter dan Obispo of Branthwaite’
Volgend artikelXavi Simons deze week voor gesprekken in Eindhoven voor contract tot 2028 | Snel akkoord verwacht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in