Home Nieuws Franse media balen van exit AS Monaco in ‘feeststadion’ en wijzen naar...

Franse media balen van exit AS Monaco in ‘feeststadion’ en wijzen naar scheidsrechter

11852
0

Franse media balen opzichtig van de uitschakeling van AS Monaco in Eindhoven. De kranten in Frankrijk wijzen verschillende oorzaken voor de onverwachte eliminatie van de Monegasken.

De scheidsrechter van dienst, inderdaad zo nu en dan warrend fluitend, bleek voor Franse media als RMC en L’Équipe de boosdoener te zijn na de exit van AS Monaco in Eindhoven. Gezaghebbende media in Frankrijk vragen zich af waarom de scheidsrechter niet naar het scherm liep om de treffer van Erick Gutiérrez af te keuren na vermeend buitenspel.

‘Monaco had het beste team over twee wedstrijden’, begon L’Équipe in haar analyse. ‘De ploeg uit het prinsdom moet boeten voor het gebrek aan efficiëntie. PSV leek op na de rust. Tot één actie, in de 89ste minuut, Monaco was klaar. Op de herhaling leek Gutí nog gewoon buitenspel te staan. Maar de scheidsrechter kwam nooit naar het scherm kijken. Uiteindelijk was het De Jong, volledig vrijgelaten bij de tweede paal, die de Monegaskische hoop met zijn hoofd kapot sloeg.’

‘Net als in de heenwedstrijd werd ploeg van Monaco-trainer Philippe Clement op de counter verrast door een van de zeldzame offensieve acties van PSV’, schreef RMC Sport. RMC vond Monaco beter dan PSV. ‘Monaco bleef pushen. Keeper Walter Benitez keerde een paar schoten. Er werd niet aan verlengen gedacht, tot Érick Gutiérrez de Monegasken pijn deed. Ingeleid door een ijzersterke ingreep van Armando Obispo die met een tackle de beslissing voorkwam”, zag RMC.

‘Monaco had niets te duchten van PSV’, gaat RMC verder. ‘Jordan Teze gaf een voorzet naar de tweede paal en Luuk de Jong maakte zijn naam waar. Monaco domineerde weer, maar miste efficiëntie en neemt afscheid van de Champions League.’

Het minder gezaghebbende So Foot vond Monaco ook beter dan PSV maar zag de referee niet accuraat optreden. ‘Monaco was ongetwijfeld de beste ploeg. In allebei de confrontaties. Maar er is maar één waarheid: die van het veld. In dit spelletje hebben de Nederlanders gewonnen. Het geluk had zin keuze gemaakt. Alsof Teze een schep kaviaar op de schedel van De Jong deponeerde. Het Philips Stadion werd een feeststadion voor de PSV-fans’, verwijst het medium naar de sfeer na de gelijkmaker én winnende treffer van het elftal van Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelStrijdend PSV wordt geprezen, media wijzen ook naar Roger Schmidt: ‘Als het écht moet, slaat PSV toe’
Volgend artikelKNVB is gewillig en komt PSV tegemoet met omzetten speelschema Eredivisie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in