Home Nieuws Franse kranten wijzen naar Luis Enrique als spil achter transfer Xavi Simons...

Franse kranten wijzen naar Luis Enrique als spil achter transfer Xavi Simons naar PSG

1786
0

In Parijs is men dik tevreden met de keuze van Xavi Simons PSV te verlaten voor een nieuw avontuur bij Red Bull Leipzig.

De Parijse topclub strooide afgelopen dagen met miljoenen euro’s en zag dat Xavi Simons die lokroep niet kon weerstaan. Alle mondelinge gemaakte afspraken werden terzijde geschoven en de bezoeken van Earnie Stewart met Jaap van Baar aan Darren Dein in Londen en vice versa van Darren Dein aan het Philips Stadion, zijn voor niets geweest.

De Franse kranten smullen van alle consternatie en zien Xavi Simons zwichten voor het grote geld en voor Luis Enrique. De trainer die jarenlang bij Barcelona werkzaam was en vanuit die hoedanigheid Xavi Simons leerde kennen, maakte zich meteen na diens komst hard voor de terugkeer van Xavi Simons naar Parijs. En zo geschiedde.

RMC Sport stelt dat Simons zijn keuze voor Paris Saint-Germain gemaakt heeft door de nieuwe Spaanse trainer. “Hij had moeite om zijn plek te vinden onder de leiding van Mauricio Pochettino, maar de Nederlander keert terug naar Frankrijk met veel meer ervaring op zak. Bij PSG treft hij nu ook een coach die hij wel goed kent. Het pad van Luis Enrique en Simons kruiste al toen laatstgenoemde zich bij La Masia voegde.”

Le Parisien schrijft over de ontwikkeling die Xavi Simons als speler van PSV heeft doorgemaakt. “Na een seizoen waarin hij slechts 318 speelminuten kreeg in het eerste elftal van PSG, explodeerde Simons onder voormalig Manchester United-spits Ruud van Nistelrooij. Hij werd vervolgens ook ontdekt door het nationale elftal van Nederland. PSG treft daarom een speler die in de lift zit, hij zal zich met een nieuwe status melden op het trainingscomplex in Poissy”, aldus Le Parisien over de terugkeer van Xavi Simons naar Parijs.


Vorig artikelJohn de Jong heeft gelogen | Voormalig td krijgt er flink van langs op sociale media
Volgend artikelDerde plotselinge vertrek in vier jaar | Vertrek Simons mede ingegeven door opstappen Ruud van Nistelrooij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in