Home Nieuws Frans Janssen wacht als commerciële man een enorme klus met PSV: ‘2000...

Frans Janssen wacht als commerciële man een enorme klus met PSV: ‘2000 minder seizoenkaarten’

3179
0

PSV wacht een hete zomer. De club is volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen.

En dan doelen we voor de verandering eens niet op de nieuwe en samen te stellen selectie maar op de bezetting van het stadion. Dat is normaal gesproken jaarlijks geen abc’tje maar een zware klus is het ook niet te noemen. Dat is voor seizoen 2020-2021 wel anders geworden.


Tegenover diverse media licht Janssen, erg ervaren in zijn vak, de situatie toe. De verwachte schade blijkt dan toch nog mee te vallen, zo leren we uit zijn verklaringen en verwachtingen. Althans, afhankelijk van welke situatie de Eredivisie op gaat als het over het wel of niet toelaten van toeschouwers gaat.

De PSV fans weten inmiddels in grote lijnen waar ze aan toe zijn. De club denkt veelal heel goed mee. PSV-fans die een seizoenkaart aanschaffen voor volgend seizoen, hebben in ieder geval geen recht op volledige compensatie als publiek de hele competitie niet welkom is in de Eredivisie. PSV heeft die regeling bewust weggelaten, in tegenstelling tot enkele andere Eredivisie-clubs.

“Stel dat we een heel seizoen zonder publiek moeten spelen, dan is de kans heel groot dat we volgend jaar opnieuw aan de deur van de supporters moeten staan”, zegt commercieel directeur Frans Janssen in De Telegraaf.

“Dat wij ze opnieuw moeten vragen alsjeblieft af te zien van tegemoetkoming. Dat vonden wij dit jaar al pijnlijk genoeg en willen we niet nog een keer doen. Al is er echt wel naar die optie gekeken.”

PSV-fans hebben voor volgend seizoen de keuze uit een all-in seizoenskaart voor twee jaargangen (inclusief oefenduels, bekerduels en Europese wedstrijden), een reguliere seizoenkaart en een 50/50-kaart, waarbij de houder negen thuiswedstrijden mag bezoeken. Met de all-in seizoenkaart loopt PSV mogelijk wel miljoenen aan inkomsten mis.

“Met de opties die er zijn, geven we vooral veel weg”, zegt Janssen. Wanneer er volgend seizoen geen publiek welkom is, zullen de extra’s van een all-in seizoenkaart opschuiven naar de twee daaropvolgende seizoenen. “Dat wij daarmee afzien van Europese recettes, betekent dat we als club mogelijk zo’n vier miljoen euro weggeven. Met Champions League-voetbal ligt dit bedrag nog hoger.”

Janssen rekent desondanks op meer opzeggingen dan de 800 waarmee PSV normaal te maken krijgt. Hij verwacht dat er 2000 minder seizoenkaarthouders de tribunes zullen bevolken volgend seizoen en dat zou een acceptabel aantal zijn.

“Ik zou in deze situatie tekenen voor maar 800 opzeggingen, maar we moeten heel reëel zijn. Ik houd rekening met een teruggang richting de 25.000, maar ik hoop dat dit echt niet lager uitvalt. We weten in ieder geval dat we er alles aan gedaan hebben iedereen bij ons te houden”, aldus Janssen.


Facebook Comments Box