Home Nieuws Frank de Boer overweegt selectie Cody Gakpo voor EK

Frank de Boer overweegt selectie Cody Gakpo voor EK

928
0

Cody Gakpo kan ondertussen rekening gaan houden met een lange zomer.

De aanvaller is in beeld bij het ‘grote’ Oranje van Frank de Boer. “Hij is net terug van een redelijk lange blessure. Hij moet gewoon de stijgende lijn doorzetten, of in ieder geval dit niveau blijven tonen”, vertelt De Boer aan ESPN.


“Dan is hij natuurlijk een speler die wij in de gaten houden. Laat dat duidelijk zijn. We nemen iedereen in overweging. Zoals dat voor Wout Weghorst ook zo is. En Cody Gakpo is er daar natuurlijk ook één van.”

Gakpo was tegen de Hongaren goed voor twee goals en een assist. Bovendien kreeg hij een strafschop mee. Jong Oranje-trainer Erwin van de Looi stak al de loftrompet. “Hij heeft heel speciale kwaliteiten. Dan glijdt hij weer langs een tegenstander met een lichaamsschijnbeweging. Dan weer heeft hij een geweldig schot, met die grote voeten van hem. Als iemand in twee jaar tijd zo groeit bij Jong Oranje, dan weet je dat hij in beeld komt voor een ander elftal.”

Gakpo concurreert met Donyell Malen, Ryan Babel en Steven Bergwijn voor een plekje in het Nederlands elftal. Die laatste twee komen bij respectievelijk Galatasaray en Tottenham Hotspur nauwelijks aan spelen toe.