Home Nieuws Foto: Dest arriveert in Eindhoven | Stewart geeft stevig signaal af met...

Foto: Dest arriveert in Eindhoven | Stewart geeft stevig signaal af met derde Amerikaanse international

9912
0

Sergiño Dest zal na FC Barcelona en AC Milan dit seizoen de kleuren van PSV gaan verdedigen. PSV en FC Barcelona zijn helemaal rond over de komst van de Amerikaanse Nederlander.

De 22-jarige speler brengt overduidelijk extra verdedigende kwaliteiten met zich mee. Dest zal normaal gesproken de rol van rechtervleugelverdediger op zich gaan nemen en lijkt daardoor wellicht een defensief probleem op te gaan lossen.

Het heeft er namelijk alle schijn van dat Peter Bosz niet langer blijft vasthouden aan André Ramalho als centrale verdediger. Ramalho bleek in Arnhem ook weer een bron van onrust te zijn en is ondertussen de producent van een wekelijks terugkerend slippertje dan wel uitglijder. De topfitte Dest is ondertussen in Eindhoven gearriveerd voor de medische keuring bij Topsupport en dus kunnen we voorzichtig denken aan eventueel speelminuten tegen Rangers FC.

Dest is dan nog altijd maar 22 jaar maar heeft inmiddels bijna 100 wedstrijden voor zowel AC Milan als FC Barcelona in de benen en tevens een serie Champions League wedstrijden achter zijn naam staan. Earnie Stewart geeft met de transfer van Dest een stevig signaal af richting de concurrentie maar oom richting tegenstander Rangers FC, dat daadwerkelijk een beter PSV dan vorig seizoen tegenover zich zal gaan krijgen dinsdagavond op Ibrox.

Dest wordt na Malik Tillman de tweede huurling in de selectie van trainer Peter Bosz. Eigenlijk wil PSV minder spelers huren, maar voor zijn twee landgenoten maakt technisch directeur Earnest Stewart graag een uitzondering. Eerder investeerde PSV al miljoenen in een andere Amerikaanse international. Dest wordt na Ricardo Pepi en Tillman de derde international van Team USA.

In de huurovereenkomsten Dest en van Tillman staan optie’s tot koop van respectievelijk 10 en vijftien miljoen euro. PSV sorteert overduidelijk voor op het behalen van de eerste dan wel tweede plaats in de Eredivisie. Plaats één en twee zorgen voor rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League, waarbij vanaf seizoen 2023-2024 vele miljoenen euro’s meer dan nu op te halen zijn.

Ondertussen zijn de eerste beelden van Dest in Eindhoven opgedoken. De immer creatieve Wily Samba legde Dest al vast, zoals onderstaande Tweet van het Eindhovens Dagblad laat zien.


Vorig artikelVerbaasde Bosz kan glimlach niet onderdrukken en is lyrisch na debuut: ‘Ik vroeg me af: ken je alle namen wel?’
Volgend artikelPSV-fans uiten zorgen over defensie en wijzen naar Ramalho, die per seizoen minder lijkt te presteren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in