Home Nieuws Fotboll Direkt: PSV volgt aanvaller met goede statistieken van Griekse topclub

Fotboll Direkt: PSV volgt aanvaller met goede statistieken van Griekse topclub

4845
0

PSV wordt in Zweedse media al enige weken in verband gebracht met verschillende spelers.

De Zweedse kranten weten de naam van PSV geregeld te koppelen aan verschillende spelers uit de diverse Scandinavische landen. Soms is de interesse serieus, evenzo vaak ook niet. Afgelopen week werd de club gekoppeld aan een toptalent, dat wekelijks uitblinkt in de Zweedse competitie.

PSV zou het achttienjarig toptalent Malick Junior Yalcouyé op de radar hebben. De jonge middenvelder geldt in Zweden als een heuse tienersensatie, die op dit moment nog onder contract staat bij IFK Göteborg. Volgens Zweedse berichtgevingen in meerdere Zweedse kranten geldt PSV als zeer serieuze gegadigde om de jongeling op korte termijn over te nemen. Yalcouyé is een achttienjarige middenvelder uit Ivoorkust, die pas een halfjaar geleden overkwam van ASEC Mimosas uit zijn geboorteland. Na slechts elf wedstrijden voor IFK Göteborg heeft hij zich al in de kijker gespeeld bij een groot aantal clubs.

PSV zou serieus in de markt zijn voor de jonge middenvelder en toonde inmiddels ook daadwerkelijk ‘serieuze interesse’, meldde het Zweedse Expressen begin deze week. Volgens het medium zal PSV spoedig een eerste bod uit gaan willen brengen op Malick Junior Yalcouyé. Een ander Zweeds medium, Fotboll Direkt, meldt dat bij PSV de naam van Niclas Eliasson van AEK Athene is gevallen. Fotboll Direkt weet dat PSV de 28-jarige multifunctionele aanvaller meermaals gescout heeft, plus dat er naar verluidt maximaal vijf miljoen euro op tafel gelegd dient te worden om Eliasson over te nemen van de Griekse club AEK.

De voormalig Zweeds jeugdinternational staat ook in de belangstelling van Norwich City, FC Nantes en Gremio, weet Fotboll Direkt. Eliasson heeft nog een contract tot medio 2027 bij AEK Athene. Fotboll Direkt denkt dat Eliasson uiteindelijk voor vier miljoen euro overgenomen zou kunnen worden.

Dit seizoen geldt Eliasson als een volwaardig basisspeler bij AEK Athene en speelde al 45 duels voor de lijstaanvoerder uit de Griekse hoofdstad. Eliasson scoorde acht keer en gaf hij twaalf assists. Het bericht van Fotboll Direkt over de vermeende interesse van PSV lijkt op dit moment overigens niet meer dan een gerucht te zijn.


Vorig artikelPresident-commissaris Robert van de Wallen: ‘Het Philips Stadion is gewoon te klein. Punt’
Volgend artikelWalter Benítez zwijgt over contractverlenging maar bevestigt: ‘Volgend seizoen speel ik hier’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in