Home Nieuws ‘Fortuna was heer en meester en dat kan niet in een thuiswedstrijd’

‘Fortuna was heer en meester en dat kan niet in een thuiswedstrijd’

513
0

PSV – Fortuna Sittard leek grote delen van de wedstrijd veel op wedstrijden uit eerdere perioden in het tijdperk Cocu.

De ploeg uit Limburg was namelijk delen van de wedstrijd heer en meester in het Philips Stadion. Dit tot grote teleurstelling van Willy en René van de Kerkhof. De gebroeders wisten niet wat ze zagen.

k vond het een beetje slap”, zegt René tegen Omroep Brabant over PSV. “In het eerste kwartier speelde PSV pressie, maar daarna – zeker in de tweede helft – was het gewoon heel zwak. Fortuna kreeg heel goede kansen om een puntje te veroveren. Dat hadden ze mijns inziens ook wel een beetje verdiend. Maar goed, PSV heeft drie punten. Verder niet over zeuren, op naar de volgende wedstrijd, over twee weken.”

Volgens Willy is het wel te verklaren dat het beoogde spel van Roger Schmidt nog weinig zichtbaar is. “Er vielen in de eerste twintig minuten vier doelpunten, maar daarbij had PSV de pech dat die spelers een paar centimeters buitenspel stonden en werden afgekeurd. Dan blijft het benauwd, met een 1-0 tussenstand die tot in de slotfase blijft staan.”

“Dan zie je niet het aanvallende spel dat Schmidt wil spelen, zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander.”, aldus Willy. “Ik zag veel foute passes. In de tweede helft was Fortuna eigenlijk heer en meester en dat kan niet in een thuiswedstrijd.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here