Home Nieuws Forse straf FIFA voor Atlético Madrid

Forse straf FIFA voor Atlético Madrid

11
0

Atlético Madrid is door de FIFA hard gestraft. De Madrilenen mogen de komende twee transferperiodes geen spelers kopen, meldt de FIFA donderdagmiddag. De straf geldt ook voor Real Madrid.

Beide clubs zullen zich waarschijnlijk weinig tot niets van de regels aantrekken, zoals eerder FC Barcelona ook al liet zien de straf gewoon te negeren. Afgelopen januari schreef de club direct 77 nieuwe spelers in. De clubs kunnen nog wel de huidige transferperiode tot het einde van de maand gebruiken voor aankopen. De straf heeft verder geen consequenties voor het tweeluik met PSV.
Wereldvoetbalbond FIFA legde de straf donderdag op omdat beide clubs de regels hebben overtreden voor het aantrekken van spelers onder de achttien jaar. Atlético kreeg daarnaast een boete van 820.000 euro, Real moet 330.000 euro betalen. Een schijntje voor de Spaanse clubs die de hand niet omdraaien voor een forse boete. De schuldenberg is immers al fors te noemen. De FIFA geeft de clubs drie maanden de tijd om de fouten te herstellen die gemaakt zijn met diverse spelers. Bij Atlético gaat het om voetballers die tussen 2007 en 2014 voor de club in actie kwamen, bij Real om spelers die er tussen 2005 en 2014 speelden. 

Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here