Home Nieuws Forse nederlaag PSV tegen Anderlecht, zondag medische keuring volgende nieuwe aanwinst

6665
0

De eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen is in mineur geëindigd. PSV verloor flink.

De ploeg van Peter Bosz ging met 3-0 onderuit tegen Anderlecht. PSV speelde zonder creativiteit tegen de club uit Brussel en wist zaterdagmiddag weinig af te dwingen tegen Anderlecht. Bosz had niet heel veel te kiezen maar er blijft natuurlijk voldoende kwaliteit over om welke tegenstander dan ook weerstand te geven.

Bosz koos voor een opstelling met talenten en vaste basisspelers. Zo speelden Walter Benítez, Armando Obispo, Mauro Júnior, Luuk de Jong en Guus Til voor rust. Na rust kwamen onder anderen Joël Drommel, Olivier Boscagli, Hirving Lozano, Ismael Saibari en Jordan Teze aan spelen toe. Ook jonge talenten als Fabian Merién (15) en Manuel Bahaty (16) kregen de kans.

PSV kwam wel tot wat kansen, maar Anderlecht was het meest gevaarlijk. Na een half uur spelen kwamen de Belgen op voorsprong via Nilson Angulo. Vlak na rust kwam daar een tweede treffer bij. Drommel wist de gegeven penalty eerst nog te keren, maar de rebound werd door Luis Vázquez binnen gewerkt.

In het verdere verloop van de tweede helft probeerde PSV nog wat terug te doen, maar dat lukte niet. Saibari wist een kans niet te verzilveren en ook Isaac Babadi liet dat na. In de slotfase werd het zelfs nog 3-0 voor Anderlecht via Tristan Degreef.

Volgens het Eindhovens Dagblad is er ondanks de nederlaag ook goed nieuws voor PSV want de spelers die door PSV gekocht zijn van respectievelijk Excelsior en FC Utrecht zijn snel speelgerechtigd. De verwachting is namelijk dat Couhaib Driouech en Ryan Flamingo komende week al meetrainen bij de Eindhovenaren. Flamingo wordt zondag medisch gekeurd. Bij de transfer van Driouech, die al wel medisch is goedgekeurd, moeten de laatste plooien nog worden gladgestreken.