Home Nieuws Forse nederlaag komt hard aan in Alkmaar: ‘Roger Schmidt is een slimme...

Forse nederlaag komt hard aan in Alkmaar: ‘Roger Schmidt is een slimme man’

2216
0

AZ uit Alkmaar wenst maar wat graag de stap naar de top van de Eredivisie te maken. Of het er ooit van gaat komen valt te bezien.

De club van voormalig PSV trainer Pascal Jansen maakt elk jaar mooie stappen maar een vaste plek in de top drie van de Eredivisie lijkt te hoog gegrepen voor AZ. De club blijkt uit in het opleiden van talenten maar zodra deze talenten de stap naar het buitenland maken, volgt er een stagnering, waar spelers van PSV en Ajax in het buitenland vaak wel een ontwikkeling doormaken.

AZ heeft ook als doelstelling dat het graag topwedstrijden in de Eredivise wil winnen. Afgelopen zaterdag was daar een nieuwe kans die de Alkmaarders niet wisten te benutten. PSV won afgetekend, maar wel enigszins geflatteerd met 0-3 in het Afas stadion. Aanvoerder Owen Wijndal blikt de week na de forse nederlaag nog eens terug op de nederlaag. Wijndal kwam tegen PSV moeilijk in zijn spel. De back van AZ werd steeds opgehouden als hij wilde beginnen aan zijn rushes naar voren toe. Roger Schmidt had het tactisch gezien dan ook uitstekend voor elkaar in Alkmaar, zo zag ook de aanvoerder van de ploeg van Pascal Jansen.

“Ze weten van de vorige wedstrijden hoe gevaarlijk mijn overlap kan zijn”, begint Wijndal in De Telegraaf. “PSV-trainer Roger Schmidt is een slimme man en heeft daar iets op gevonden. Ik werd inderdaad een paar keer aardig in de weg gelopen.”

Na de 0-3 nederlaag stond ook trainer Pascal Jansen verslagen de media te woord. De trainer begon over het ‘beste spel’ en het hebben van ‘veel balbezit’ maar moest toch erkennen dat de nederlaag hard aan kwam bij zijn ploeg. “We hebben goede spelers gehaald en zijn nog steeds een goed team. Vorig seizoen begonnen we ook dramatisch. Toen eindigden we nog bijna op de tweede plaats”, aldus aanvoerder Owen Wijndal.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here