Home Nieuws Harde kritieken voor Denzel Dumfries: ‘We moeten hem verkopen’

Harde kritieken voor Denzel Dumfries: ‘We moeten hem verkopen’

6724
0

Denzel Dumfries heeft flink wat krediet verspeeld bij de gebroeders van de Kerkhof.

Dumfries speelde ondanks zijn assist een matige wedstrijd in Amsterdam en leed veel balverlies. Dumfries had ook moeite met het controleren van de bal en maakte aan de bal vaak verkeerde keuzes. De broers van de Kerkhof konden er maar moeilijk naar kijken.


“Als we hem kunnen verkopen moeten we dat doen, dacht ik toen ik hem tijdens de eerste helft zag. Maar ik denk niet dat de clubs voor hem in de rij staan. Hij moet zichzelf herpakken en proberen op zijn oude niveau terug te komen, want voetballen kan hij ontegenzeggelijk. Maar hij denkt nu dat hij alles kan. Terug in het mandje, zou ik zeggen.”

“Het lijkt erop dat PSV maar een helft van een wedstrijd kan voetballen. Met name in de eerste helft was PSV dramatisch. Als het 3-0, 4-0 of 5-0 was geworden, hadden we niet mogen mopperen”, stellen ze in gesprek met Omroep Brabant vast.

Er klinkt ook kritiek op Zahavi door vanuit de broers van de Kerkhof. “Natuurlijk is het ‘tiki-taka-voetbal’ hartstikke leuk, maar je kunt ook op safe spelen. Dan houd je de bal een seconde langer vast. Nu zie je dat een speler zoals Eran Zahavi eigenlijk niet goed genoeg is voor PSV. Als er snelheid en techniek gevraagd wordt, blijft hij achter.”

“Dan vraag ik me af: moet je hem nog wel opstellen?”, vervolgt Van de Kerkhof. “In mijn optiek kun je met Donyell Malen alleen in de spits prima vooruit. Het grote probleem voor PSV is dat Cody Gakpo nog afwezig is. Hij is voor dit PSV een essentiële speler.”


Facebook Comments Box