Home Nieuws Forse kritiek op spel en beleid PSV

Forse kritiek op spel en beleid PSV

30
0

Daags na de waardeloze prestatie van het elftal van Philip Cocu laten de landekijke en regionale media niets heel van het falende PSV. Niet alleen het spel maar ook het beleid wordt aangepakt.

‘Nieuw seizoen, nieuwe sof’, kopt het Algemeen Dagblad groot. ‘Het seizoen 2016-2017 was voor PSV op 14 mei al afgelopen, maar herleefde gisteravond in het Philips Stadion. Op alle wanvertoningen van de vorige jaargang volgde een nieuwe in het kwalificatietoernooi voor de Europa League’, schrijft het dagblad. ‘De problemen die vorig jaar al zichtbaar waren en uiteindelijk tot een totaal mislukt seizoen leidden, zijn nog steeds niet opgelost.’

‘PSV miste in de opbouw de creativiteit van bijvoorbeeld Andrés Guardado, die de assists maar vooral de voorassists bij PSV voor zijn rekening nam. De vraagtekens die er bij velen toch al waren, veranderden al in de eerste helft in forse uitroeptekens. Weinig beweging, geen creatieve geesten op het veld, slordigheden alom en niemand die het patroon kon doorbreken. Oude wijn in nieuwe zakken kortom, na een toch al belabberd en beschamend jaar’, concludeert het AD.

De wanvertoning op het veld is niet het enige wat uitgelicht wordt. Het gestuntel met de aanvoerdersband is volgens de Telegraaf ook een teken aan de wand.
‘Nog voordat het Eredivisie-seizoen met de Johan Cruijff-Schaal is geopend, staat de boel bij PSV dus al onder spanning en zijn er genoeg onderwerpen die de aandacht gaan vragen’, schrijft De Telegraaf.

‘Maar de lange targetman heeft meer frustraties overgehouden aan zijn derde PSV-jaar, waarin hij slechts acht keer het net vond in de Eredivisie en één goaltje maakte op Europees niveau, dan het grote publiek vermoedt’, aldus De Telegraaf.

‘Even ongezond als onverstandig’
Het Eindhovens Dagblad stelt dat PSV zichzelf ‘voor gek heeft gezet tegen de nummer vier van Kroatië, die nota bene draait met een budget van slechts drie miljoen euro’. ‘De ploeg mist internationale ervaring en is vooral achterin erg kwetsbaar’, schrijft het ED. ‘PSV heeft nu nog de tijd om dat te repareren, met nog vijf hele weken waarin de transfermarkt open is. Misschien kan de belabberde thuisouverture tegen Osijek, waarin PSV een historische onvoldoende afleverde, later in het seizoen dus toch nog iets opleveren.’

Volgens het ED moet PSV stoppen met het sluiten van de ogen voor kritiek van buitenaf. ‘De lat ligt extern hoog voor PSV, dat door de buitenwereld beschouwd wordt als een topclub. De club zou dat moeten koesteren en er niet boos om moeten worden. Kritiek kan altijd terzijde worden gelegd als deze inhoudelijk onzinnig oogt. De ogen sluiten voor alle externe signalen is echter even ongezond als onverstandig.’

Later meer reacties.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here