Home Nieuws Forse kritiek op Joël Drommel na ereronde in Grolsch Veste, onzekere doelman...

Forse kritiek op Joël Drommel na ereronde in Grolsch Veste, onzekere doelman schuldbewust

1716
0

Doelman Joël Drommel kent een uiterst bewogen eerste seizoen bij PSV. Het spelen bij een topclub gaat Drommel niet makkelijk af.

Die eenvoudige conclusie kunnen we inmiddels trekken na een maand of negen bij PSV onder de lat te staan. Drommel speelde een dramatische wedstrijd in Enschede en oogde bovendien erg onzeker. De lichaamstaal van de doelman sprak wat dat betreft boekdelen. Drommel heeft het lastig in zijn eerste seizoen bij een topclub en dat straalt hij voor de volle 100% uit.

De centrale verdedigers Boscagli en Teze speelden na de 2-0 tussenstand de bal al niet meer terug op Drommel maar kozen met alle gevolgen van dien voor andere oplossingen. Zo twijfelde Boscagli in opbouw tussen een zijwaartse pass of een pass terug op Drommel en dus verloor de Fransman de bal waarna Twente eenvoudig de derde treffer kon maken. De PSV defensie liet één op één haar man en directe tegenstander lopen waardoor Twente de vrije mensen voor het uitkiezen had. PSV met Drommel voorop faalde hopeloos.

Drommel gaf in gesprek met ESPN aan erg te balen van de wedstrijd tegen FC Twente. “We begonnen heel slecht en vooral ik. Twee goals waren mijn fouten”, aldus Drommel. “De wedstrijd was alleen nog niet afgelopen. We gingen met 3-1 de rust in en pepten elkaar op. In de tweede helft zag je een heel andere wedstrijd.”

Voor de interlandbreak hield de doelman drie wedstrijden op rij de nul. “We gingen ook door in de Conference League en dan komt dit hard aan”, zo gaf hij aan. “We blijven gewoon vechten en we blijven positief. Er komt nu weer een mooie wedstrijd aan.”

Dan was er nog de ereronde na afloop. Het leek een ongepast moment maar na afloop was Drommel schuldbewust. Op social media was er meteen veel kritiek op de doelman hoe hij na afloop het publiek van FC Twente bedankte. “Ik heb hier zeven jaar gezeten en niet echt afscheid van ze kunnen nemen. Het was ook al een tijdje geleden dat ik hier gespeeld heb in een vol stadion”, zei hij daarover. “Ik heb een klein rondje gemaakt, maar ik weet niet of het echt slim was. Na zo’n wedstrijd was het niet echt handig. Ik speelde geen goede wedstrijd en dan is het slim om het op een ander moment te doen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here