Home Nieuws Foppe de Haan haalt uit naar PSV directie: ‘Schandalig hoe PSV met...

Foppe de Haan haalt uit naar PSV directie: ‘Schandalig hoe PSV met hem is omgesprongen’

2904
0

De bijna 80-jarige Foppe de Haan heeft in gesprek met AD Sportwereld stevig uitgehaald naar PSV.

Met name de PSV directie komt er niet goed vanaf bij de Foppe de Haan. Dat heeft natuurlijk alles van doen met het recente vertrek van Ruud van Nistelrooij als trainer van PSV. Kort gezegd vindt de Fries het schandalig hoe PSV is omgegaan met Ruud van Nistelrooij.

Het verhaal van de opgestapte trainer is bekend. Nog voor de laatste speelronde stapte de Geffenaar op omdat hij zich niet langer gesteund voelde. Dat neemt Foppe de Haan de PSV directie stevig kwalijk. Dat vertelt de oud-trainer in een uitgebreid interview met AD Sportwereld, dat zaterdag in zijn geheel online komt.

De Haan is als oud-trainer ervaringsdeskundige maar dezelfde Foppe de Haan sprak eerder uit het juist verstandig te vinden dat een beginnende trainer eerst ervaring zou op doen bij een subtopper als Heerenveen.

“Ik vind het schandalig hoe PSV met hem is omgesprongen”, haalt De Haan uit naar PSV, terwijl de Fries de echte ins en outs niet lijkt te kennen. “Onlangs appte ik Ruud nog: ‘Niet elke directeur is een Riemer’. En zo is het. Als de directie hem daadwerkelijk had willen helpen, hadden ze dit tijdig moeten doen. En niet toen hij al was opgestapt. Ruud had meer loyaliteit verdiend in Eindhoven”, aldus Foppe de Haan, die blijkbaar het verschil tussen in de top en subtop werken niet voldoende kent want in de top dient er ‘gewoon’ vanaf dag één gepresteerd te worden.

De directie van PSV heeft Ruud van Nistelrooij wel degelijk gesteund op weg naar zijn tweede seizoen maar stelde ook geregeld vast dat de gehanteerde speelstijl onvoldoende van zijn handtekening was voorzien. De gerechtvaardigde vraag is dan ook of Ruud van Nistelrooij pakweg een jaar of zes later in zijn carriere, ook deze abrupte en enigszins emotionele beslissing had genomen. Hoe dan ook, Foppe de Haan denkt er in ieder geval anders over.

Ruud van Nistelrooij won met PSV de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker. Van Nistelrooij besloot op 24 mei per direct op te stappen als hoofdcoach, omdat hij vanuit de spelersgroep te weinig draagvlak voelde voor een langer verblijf. Na zijn vertrek nam Fred Rutten eenmalig de honneurs waar. PSV eindigde het seizoen uiteindelijk als tweede.


Vorig artikelJong PSV-verdediger Seelt naar Sunderland | Miljoenentransactie tussen PSV en Sunderland
Volgend artikelSpeler met ‘slechts’ 7 gecreëerde kansen staat NIET in de belangstelling van Ajax: ‘Sambo niet in beeld bij Ajax’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in