Home Nieuws Foppe de Haan geniet van Ruud van Nistelrooij: ‘Het gaat Ruud lukken,...

Foppe de Haan geniet van Ruud van Nistelrooij: ‘Het gaat Ruud lukken, hij heeft voetbalverstand’

2778
0

Foppe de Haan houdt de verichtingen van Ruud van Nistelrooij goed in de gaten. vanuit Friensland ziet de Haan dat de PSV’er mooie stappen maakt.

Voor de Haan is de Geffenaar een bijzonder persoon. De clubman van Heerenveen wilde van Nistelrooij eerder dit jaar eindverantwoordelijke bij SC Heerenveen maken door de Brabander als hoofdtrainer aan te stellen. “Hij bouwt zijn carrière heel bewust op en misschien is dit hem overvallen”, zegt de Haan in gesprek met de Telegraaf.

“Maar je moet toch een keer beginnen, anders zit je weer drie jaar in de wachtkamer achter een volgende trainer. De eerste periode is altijd moeilijk. Er gebeuren dingen waarvan je denkt: wat is dit nou? En iedereen bemoeit zich ermee. Dat moet je zien te overleven en dat overleeft-ie wel. Hij kan wel wat hebben.”

De Haan ziet PSV zo nu en dan worstelen met zichzelf. Wat vind de ervaringsdeskundige van het spel van PSV? “PSV heeft goede voetballers, zoals Xavi Simons, maar achterin maken ze slordige en vaak rare fouten. Wie er ook speelt. Als ze zelf aan de bal zijn, maar ook in verdedigend opzicht. Ze missen wat ik noem ’gevoel voor urgentie’. Van: nú moet ik erbij zijn. Ze geven bijna altijd te veel ruimte aan hun tegenstander in of rond de zestien meter en dekken nooit door. Dat moeten ze leren, maar dat moet ook in je karakter zitten. Ruud zelf had dat gevoel voor urgentie aanvallend gezien natuurlijk op fantastische wijze in zich. Hij heeft dus nog dingen te doen en de kunst is PSV aan het voetballen te krijgen. Of hem dat gaat lukken? Ja, hij heeft voetbalverstand”, aldus Foppe de Haan over Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelToch weer onzekerheid over Arsenal – PSV, van Nistelrooij uit twijfels over duel in Londen
Volgend artikelGözübüyük weigert opnieuw voor de camera te verschijnen, de gedachten gaan terug naar de Kuip

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in