Home Nieuws Foppe de Haan enthousiast over wilskracht van Nistelrooij maar zegt ook: ‘Het...

Foppe de Haan enthousiast over wilskracht van Nistelrooij maar zegt ook: ‘Het wordt dansen op een dun koord’

580
0

Foppe de Haan maakte zich na het zien van de scoringsdrift van Ruud van Nistelrooij bij FC Den Bosch hard voor de komst van de spits naar Friesland.

In het noorden van het land kon van Nistelrooij voor het eerst ruiken aan de subtop van de Eredivisie om later de stap naar PSV te maken. De carrière van Ruud van Nistelrooij kwam in Eindhoven pas echt tot volle wasdom en de rest is geschiedenis. Foppe de Haan heeft als ex-trainer van de topspits van weleer genoten van diens carrière. Nu wacht Ruud van Nistelrooij een nieuw hoofdstuk in zijn carrière als hoofdtrainer.

De Brabander wil de top bereiken en daar is Foppe de Haan erg benieuwd naar. De Haan had ook snode plannen met van Nistelrooij, blijkt uit het gesprek wat de Haan had met de Volkskrant. De Haan raadde Van Nistelrooij namelijk ook aan bij sc Heerenveen. Het is de laatste jaren vrij onrustig in Friesland op het vlak van het aanstellen van trainers die de club stabiele successen kunnen brengen. De Haan zag een rol voor Ruud van Nistelrooij weggelegd maar PSV heeft de topspits van weleer kunnen overtuigen.

John de Jong, Toon Gerbrands en Marcel Brands, de nieuwe algemeen directeur van PSV, wisten allen de huidige trainer van Jong PSV toch te overtuigen om hoofdtrainer te worden van de club. Foppe de Haan had het liever anders gezien. “Het leek me een mooie stap”, zegt De Haan over het trainerschap bij Heerenveen. “Hij doet het goed bij Jong PSV en toen hij begon als trainer vroeg hij me werkelijk het hemd van het lijf. Ik dacht: zo, die wil er echt voor gaan.”

De Haan zegt tegenover de Volkskrant: “Trainen gaat om voetbalverstand, maar ook om methodische en didactische kennis. Dat moet je ontwikkelen”, reageert De Haan in de Volkskrant. Van Nistelrooij en PSV gaan drie seizoen met elkaar samenwerken. De Geffenaar tekende woensdag voor drie seizoenen en zal worden bijgestaan door assistent Fred Rutten. “Hij heeft krediet door zijn spelersverleden, maar er zullen daardoor ook hoge verwachtingen zijn. Het wordt dansen op een dun koord”, zegt Foppe de Haan, die ergens ook nog een kanttekening lijkt te maken over de startende carrière van de trainer Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelWint PSV in Enschede in één na laatste lastige duel? Profiteer van boost met 30(!) keer je inzet
Volgend artikel‘Slechts’ FC Twente – PSV, Roger Schmidt wil niets kwijt over interesse en contact met Benfica

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in