Home Columns Fluitende PSV fans verdienen predicaat PSV supporter niet

Fluitende PSV fans verdienen predicaat PSV supporter niet

27
0

PSV – NAC is zaterdagavond nog geen kwartier aan de gang en het eerste gefluit klinkt al vanaf de tribunes. In Nederland is er geen kritischer publiek dan het PSV publiek.

Het gefluit verdiend grofweg maar één omschrijving: schandalig. Met name Denzel Dumfries moet het ontgelden; een speler die altijd voorop gaat in de strijd en pas aan zijn eerste jaar bij een topclub bezig is. Een jonge speler als Dumfries verdiend het om gesteund te worden als het elftal na de winterstop in een moeizamere fase terecht komt.

Het schandalige gefluit wordt luider en luider terwijl de blik op het scorebord toch echt de voorsprong van 1-0 aangeeft. Diezelfde Denzel Dumfries zorgde enkele weken geleden op een zwaar veld in Galgenwaard ook voor een juiste interceptie in de zestien van FC Utrecht en sneed met een scherpe voorzet de verdiende 2-2 aan. De fluitende fans van zaterdagavond zaten vast en zeker juichend voor hun tv die zondagmiddag.

Hebben supporters soms last gekregen van kampioenstress? Verdiend een elftal wat door een moeizame periode gaat niet gewoon de volledige steun in plaats van te worden uitgefloten? Heeft dit jonge talentvolle elftal de fans voor de winterstop niet genoeg gegeven en niet laten genieten? Is hun favoriete club afgelopen jaren niet meermaals de beste van Nederland geweest en heeft hun club diezelfde fluitende fans niet meerdere titels geschonken? Gooit deze selectie er met de pet naar en verzaken ze in geleverde arbeid? Het zijn allemaal vragen waarvan de logische antwoorden al verraden dat fluiten totaal ongepast en schandelijk is.

Het gefluit wordt zaterdagavond gedurende de eerste helft luider en luider en zet de tweede helft nog even kort aan, om na het laatste fluitsignaal eigenlijk weer massaler te klinken. PSV wint uiteindelijk eenvoudig van NAC en wie terugkijkt op de wedstrijd ziet een elftal wat er voor gaat en genoeg kansen creëert maar ze niet weet te verzilveren. Twee keer zijn paal en lat een sta in de weg en het lijkt erop dat doelpunten zaterdagavond gewoon even niet konden vallen. Heeft het gefluit nut gehad? Welnee, het gros van de fans ergert zich groen en geel aan dat simpel denkende kleine deel van zichzelf noemende PSV fans die het nodig vindt om in notabene minuut 14 al te gaan fluiten als een pass niet aankomt. Bovendien gaat geen speler er beter van presteren.

Dat is namelijk het verhaal van PSV – NAC; de pass nauwkeurigheid is niet altijd even goed te noemen en daardoor verdiende het spel het predicaat slordig. Maar om dit als tegenreactie met gefluit te beantwoorden is ronduit schandalig, onbeschoft en zelfs dom te noemen. ‘Dom’ hoor ik u denken? Ja, dom. Zonder na te denken je botte mening geven verdiend namelijk het predicaat dom. Dit deel van de PSV fans verdiend het niet om PSV supporter te worden genoemd.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here