Home Columns Fluitende PSV fans? Lyon voorzitter Aulas geeft het goede voorbeeld

Fluitende PSV fans? Lyon voorzitter Aulas geeft het goede voorbeeld

44
0

Fluitende PSV fans zijn nog erger dan lege Amsterdam Arena stoeltjes. Beide zijn gevolgen van het niet steeds massaal steunen van het eigen elftal. Wat hebben deze twee afzonderlijke zaken met elkaar te maken?

Wel, Ajax fans staan niet bepaald bekend om hun trouwe steun aan de eigen ploeg in mindere tijden. De momenten dat de Amsterdam Arena op zondagavond 19u bij de samenvattingen vele lege rode stoeltjes toont, is voor een ieder een bekend beeld. Dat NOS Teletekst vervolgens standaard meldt dat er 53000 toeschouwers in het stadion waren, was eerder een ergernis maar heden ten dage meer iets om over te glimlachen. Wat de fans van PSV en Ajax gemeen hebben is de zeer kritische blik naar het eigen geliefde elftal. Ook PSV supporters zijn zeer kritisch ten op zichten van de prestaties van PSV.

Het is niet zozeer dat de PSV fans niet meer naar het stadion komen maar wel snel beginnen met fluiten als het even niet loopt. Het is te krankzinnig voor woorden dat er een aantal honderden lieden zich zo opstellen richting bepaalde spelers. Afgelopen weekend was er een nieuw dieptepunt in de vorm van het massaal uitfluiten van Pablo Rosario. Iedere PSV fan in het stadion leek welhaast te schrikken van het massale gefluit van een zeer groot deel van de aanhang. Het was gefluit in de zin dat men het zat was om naar het spel van Rosario te kijken. Fluiten is fluiten maar het gefluit aan het adres van Rosario was een ander soort gefluit dan het gefluit bij een 0-0 stand na 20 minuten en een verkeerde pass van bijvoorbeeld Denzel Dumfries.

Hoe dan ook, fluiten is ergerlijk te noemen en staat haaks op dat waar een supporter voor naar het stadion komt; namelijk het ondersteunen van zijn of haar ploeg. In Lyon is er sinds dinsdagavond ook veel te doen rond kritische supporters, die een bepaalde speler niet meer voor hun club willen zien spelen. Het betreft de onder de PSV fans niet onbekende Braziliaanse centrumverdediger Marcelo. Ook Memphis werd onderdeel van de rel. De voorzitter van Lyon heeft zich woensdag krachtig uitgesproken en wil fluitende of muitende fans niet meer in zijn stadion hebben.

‘De supporter die met het anti-Marcelo-spandoek het veld opliep zal door de club erg zwaar worden gestraft, want we hebben de beelden’, zei de eerste man van Lyon na afloop tegen L’Equipe.

Aulas was zeer blij met de reactie van Memphis, die meteen in actie kwam toen de supporter het veld opliep met het spandoek. Maar Aulas is zeer krachtig in zijn reactie naar de fluitende Lyon fans. De PSV directie zou een voorbeeld kunnen aan de daadkracht van de Lyon voorzitter, die fluitende fans liever kwijt dan rijk is. Juridisch gezien is het vrijwel onmogelijk fans te weren die op die manier hun afkeer laten blijken maar een voetbalstadion is simpelweg gewoon beter af zonder fluitende fans die het op het eigen elftal gemunt hebben.
‘Memphis Depay heeft laten zien dat hij een bijzonder karakter heeft en dat hij een voorbeeldige aanvoerder is. Hij deed wat ik ook zou doen. Degenen die een speler uitfluiten terwijl we ons net hebben gekwalificeerd, horen niet in het stadion thuis. En degene die de spelers willen uitfluiten, komen het stadion niet meer in’, sloot Aulas zijn tirade af.

Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here