Home Nieuws Financieel directeur PSV verwacht dat de club volgend jaar weer boven de...

Financieel directeur PSV verwacht dat de club volgend jaar weer boven de 60 miljoen zit

2796
0

PSV heeft een zeer drukke, onrustige en succesvolle transferzomer achter de rug. Tegelijkertijd staat de club op dit moment als een huis in stevige financiële klei.

De plannen over uitbreiding van het Philips Stadion lijken meer dan serieus te zijn. Kortom, PSV bloeit en groeit maar moet en wenst financieel wel op haar tellen te passen. Uitgaande transfers blijven ook komende jaren een stevige pijler onder het fundament van de club.

De club gaf miljoenen euro’s uit op de nationale en internationale transfermarkt maar het resultaat mag er zijn want het elftal van Peter Bosz staat er prima voor. Zijn er nu eigenlijk wel of geen grote risico’s genomen afgelopen zomer?

Toch blijkt de club minder risico genomen te hebben dan verwacht, schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. Ruim 55 miljoen euro aan transfersommen en toch staat de club er prima voor. Hoe zit dat precies?

“Waaraan goed te zien is dat PSV deze zomer wat minder risico heeft genomen dan elders gedacht, is bijvoorbeeld de waarde van de spelersgroep”, begint Elfrink in zijn analyse. “Deze post wordt in het jaarverslag opgenomen onder ‘immateriële vaste activa’ en was per 1 juli nog 43 miljoen euro groot. Ter vergelijking: twee jaar daarvoor was de waarde liefst 80 miljoen euro.”

De journalist gaat namens het Eindhovens Dagblad verder. “Dat bedrag was geactiveerd op de balans en daarna is sprake geweest van forse afschrijvingen en een aantal verkopen”, vervolgt Elfrink, waarbij hij wijst naar Jaap van Baar, financieel directeur van PSV en lid van het directieteam.

“Van Baar verwacht dat PSV volgend jaar weer op of iets boven de 60 miljoen euro zit en vindt dat ook in lijn met de doelstellingen voor de lange termijn. PSV wil toe naar een beleid waarbij 20 miljoen euro per jaar afgeschreven wordt op spelers én voor het seizoen een operationeel verlies van 10 miljoen euro wordt geaccepteerd om te kunnen ondernemen”, klinkt het vanuit het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelPeter Bosz na vraag over Tillman: ‘Een mooie Telegraaf-opmerking’
Volgend artikelVeel lof na PSV – FC Volendam, vergelijkingen met Riquelme: ‘Ideaal voor uitwedstrijden in de Champions League’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in