Home Nieuws FIFA heeft prestatie Gakpo in beeld | Wereldvoetbalbond vergelijkt Gakpo met Robin...

FIFA heeft prestatie Gakpo in beeld | Wereldvoetbalbond vergelijkt Gakpo met Robin van Persie

683
0

De UEFA en FIFA waren maandagavond onder de indruk van dat wat Cody Gakpo de voetbalfan wist voor te schotelen.

Een ogenschijnlijk simpele kopbal in combinatie met een inschattingsfout van de keeper van Senegal, doet de UEFA en FIFA in ieder geval opwinden. Zowel de wereld- als de Europese voetbalbond richtten na afloop de pijlen op Gakpo. De aanvaller is de eerste Nederlandse man of the match van het WK. Gakpo voelt zich uiteraard vereerd. De FIFA vergeleek hem al met met Robin van Persie.

De FIFA schrijft na afloop van Nederland – Senegal over Gakpo: ‘Gakpo maakt een indrukwekkende ontwikkeling door en is de rijzende ster van het Nederlands elftal. Hij zal steeds hoger op het verlanglijstje van een aantal van Europa’s toonaangevende clubs komen te staan.’

Van Persie brak in 2014 het WK open met een legendarische kopbal tegen Spanje. De treffer van Gakpo was minder spectaculair, maar zeker zo belangrijk, klinkt het vanuit de FIFA. Na afloop werd de man of the match vergeleken met topscorer aller tijden van Oranje. “Van Persie is een legendarische speler in Nederland. En eigenlijk in de hele wereld”, zei Gakpo tegen de FIFA-camera.

“Het is een eer voor mij om met hem vergeleken te worden”, aldus Gakpo, die van zichzelf vindt dat hij nog niet op het niveau van zijn illustere voorganger zit. “Uiteindelijk ben ik ook een andere speler. Ik moet mezelf nog bewijzen en dit toernooi vooral mijn best doen”, aldus hoofdrolspeler Cody Gakpo.


Vorig artikelValentijn Driessen haalt uit naar Steven Bergwijn: ‘Gakpo en Depay maakten veel meer indruk’
Volgend artikelDe gevolgen van het WK voor PSV in de titelrace: ‘PSV wacht in de winterstop een enorm karwei’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in