Home Nieuws ‘Feyenoord zou de perfecte stap voor Mo Ihattaren zijn’

‘Feyenoord zou de perfecte stap voor Mo Ihattaren zijn’

3050
0

Zou Feyenoord de volgende club van Mo Ihattaren moeten worden? Het zou zomaar kunnen maar hoe dan en in welke constructie?

Is Feyenoord een geschikte club om de carrière van Ihattaren uit het slop te trekken? Vragen te over als het over Mo Ihattaren en zijn toekomst gaat. PSV wil meewerken aan een vertrek van Ihattaren uit Eindhoven. Er lijken zich echter nog geen clubs te hebben gemeld bij PSV inzake een transfer van de middenvelder. Plots duikt daar de naam van Feyenoord op in een VI panel.
Eerder werd Wolfsburg genoemd voor Ihattaren maar is een Duitse Bundesligaclub waar teamgeest en speldiscipline maar ook fitheid belangrijke waarden zijn, een goede vervolgstap voor een gevallen talent? Een gevallen talent zonder teamgeest en zonder zelf- en speldiscipline.


Zowel PSV als het zakelijke gevolg van Mo Ihattaren staan open voor een vertrek van het toptalent uit Eindhoven maar concreet is het allemaal nog niet. Lange tijd werd Ajax genoemd als de volgende club voor Ihattaren maar de club uit Amsterdam heeft de naam van Ihattaren ergens in het voorjaar eens intern besproken maar verder dan dat is het niet gekomen. Op de burelen van de Johan Cruijff Arena ziet men ook dat Mo Ihattaren een lastpak eerste klas is, niet altijd topfit en op gewicht is en tevens geen prestaties weet te leveren.

In essentie gaat het natuurlijk om presteren en dat doet Mo Ihattaren al anderhalf totaal niet. In de periode daarvoor was het ook al schamel te noemen maar spatte het talent er wel vanaf. Wedstrijden beslissen heeft Ihattaren alleen in de jeugd van PSV voor elkaar gekregen.

De Voetbal International journalist Süleyman Öztürk kreeg in een analyse over Ihattaren de vraag voor gelegd of Feyenoord een geschikte club voor Ihattaren zou kunnen zijn. Feyenoord zou de middenvelder van PSV kunnen huren en aan de rechterkant kunnen laten spelen. De positie van Steven Berghuis is na zijn vertrek naar Ajax immers een geschikte positie voor Ihattaren. ‘Feyenoord zou de perfecte stap voor Mo Ihattaren zijn. Bij Feyenoord kan Ihattaren weer de oude worden en zijn spel vanaf de rechterkant spelen. Feyenoord heeft wel behoefte aan zo’n speler en aan een speler die dribbelt en versneld op de flanken’, aldus Süleyman Öztürk.

Het is een leuke geste maar het zou ook betekenen dat Ihattaren en PSV tot contractverlenging zouden moeten komen om een huurconstructie met de Rotterdammers mogelijk te maken. Het armlastige Feyenoord heeft immers geen geld om Ihattaren van PSV over te nemen.