Home Nieuws Feyenoord ziet Ricardo Pepi met lede ogen naar PSV vertrekken: ‘Te duur...

Feyenoord ziet Ricardo Pepi met lede ogen naar PSV vertrekken: ‘Te duur voor ons’

1697
3

De transfer van Ricardo Pepi naar PSV is in kannen en kruiken maar dient nog wel officieel aangekondigd te worden.

Pepi geldt in principe als eerste zomeraanwinst voor PSV, waar er hopelijk nog velen zullen volgen. Het gaat dan ook een lange transferzomer worden voor PSV. Voor vertrek naar het zomerse trainingskamp in Oostenrijk is het de bedoeling dat er nog enkele versterkingen aangekondigd worden.
De komt van Pepi is in ieder geval een zekerheid te noemen, hoewel PSV wel miljoenen euro’s dient over te maken naar Augusburg.

PSV neemt Pepi voor acht miljoen euro over en deze vaste transfersom kan oplopen tot maximaal tien miljoen euro. ‘Lukt het PSV om grote successen te boeken én draagt Pepi daar in grote mate aan bij, dan is het bedrag 10 miljoen euro’, meldde het Eindhovens Dagblad eerder al over de Amerikaan.

Waar aanvankelijk een bedrag van elf miljoen euro werd genoemd en een doorverkooppercentage van zo’n 25%, blijkt daar geen sprake van te zijn en heeft FC Augsburg genoegen moeten nemen met een pak minder euro’s. Het percentage ligt tussen de tien en twintig procent en is ook alleen van belang als PSV winst maakt met een uitgaande transfer van de Amerikaanse international.

Ondertussen baalt men in Rotterdam van de transfer. Ricardo Pepi stond in de belangstelling van zowel PSV als Feyenoord, maar uiteindelijk blijkt Feyenoord achteraf bezien kansloos geweest te zijn in de komst van Pepi naar PSV. Dennis te Kloese vertelt in het Algemeen Dagblad waarom.

Volgens Te Kloese was Pepi al een tijdje geen optie meer voor Feyenoord. “We hebben Augsburg iets voorgesteld, maar dat is wel een aantal weken geleden. Uiteindelijk was hij veel te duur.” Feyenoord heeft bovendien al spits Santiago Giménez rondlopen en het zou raar zijn mocht de club nu meer geld neerleggen voor een concurrent dan voor de Mexicaan vorig seizoen na diens prestaties, stelt Te Kloese vast. “We doen geen onverantwoorde dingen.”


Vorig artikelGuus Hiddink legt (ook aan Ronald Waterreus) uit waarom Peter Bosz wel bij het PSV-DNA past
Volgend artikelNa verwerkt miljoenenverlies keert Maxi Romero deze zomer mogelijk terug bij PSV

3 REACTIES

  1. Met lede ogen? Wat een nonsens. Deze jongen is zeer matig, dus hoezo, met lede ogen. By the way Peter Bisz hoort niet bij PSV. Dat hebben de fans wel goed gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in