Home Nieuws Feyenoord-verdediger Beelen zag transfer naar PSV afketsen omwille van concurrent met slechts...

Feyenoord-verdediger Beelen zag transfer naar PSV afketsen omwille van concurrent met slechts 246 speelminuten

2626
0

PSV treft komende zondag Feyenoord in het Philips Stadion. De Rotterdamse club trok aan het begin van dit seizoen een speler aan die ook in de belangstelling stond van PSV.

De 22-jarige Thomas Beelen stond ook in de nadrukkelijk belangstelling van PSV maar verkoos een contract bij Feyenoord boven een contract in Eindhoven. Dat blijkt met de onderlinge concurrentie van doen te maken hebben gehad. Dat meldt Telegraaf-journalist en PSV-clubwatcher Jeroen Kapteijns.

Beelen is een verdediger met veel potentie. ‘Had bij PSV absoluut niet misstaan, maar zijn keuze viel op Feyenoord, omdat PSV er per se nog een gerenommeerde verdediger bij wilde halen’, schrijft Kapteijns op X. Een overgang naar PSV was wel dicht bij, weet de journalist te melden.

Beelen zag uiteindelijk meer perspectief bij Feyenoord, dat hem vertelde dat Lutsharel Geertruida zou vertrekken. Daardoor moest de oud-speler van PEC Zwolle de stand-in van Gernot Trauner worden. Uiteindelijk bleef Geertruida in De Kuip en mede daardoor moest Beelen lang wachten op zijn kans.

Kapteijns vindt dat PSV zichzelf in de vingers heeft gesneden met de boodschap richting Beelen dat er nog een gerenommeerde verdediger aangetrokken zou worden. ‘Omdat Zeno Debast en Davinson Sánchez niet haalbaar bleken, is dat uiteindelijk Bella-Kotchap geworden. Die is door blessureleed tot nu toe tot slechts 246 speelminuten gekomen, zodat er voor Beelen aardig wat speeltijd had gelonkt gezien de kwetsbaarheden van André Ramalho’, aldus de journalist van De Telegraaf over de weer fitte verdediger Bella-Kotchap.


Vorig artikelHoe Noa Lang er alles aan deed zo snel mogelijk weg te geraken bij Ajax: ‘Nooit meer succes gewenst’
Volgend artikelJohan Bakayoko vaart wel bij de kritiek van Bosz: ‘Op Johan heb ik wel het een en ander aan te merken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in