Home Nieuws Feyenoord kan PSV zetje geven in behalen Europees voetbal

Feyenoord kan PSV zetje geven in behalen Europees voetbal

3888
0

Het is lang geleden dat er rond PSV twijfel is ontstaan of en hoe er Europees voetbal behaald zou moeten worden.

Seizoen 2019-2020 is uiteindelijk toch z’on seizoen geworden. Er kan zich komende weken en maanden een situatie gaan voltrekken waarin PSV afhankelijk van Feyenoord gaat worden en de Rotterdammers PSV zelfs de helpende hand kunnen bieden.

Het gat tussen PSV en AZ bedraagt nog vijf punten, maar de Alkmaarders hebben nog een inhaalwedstrijd voor de boeg. Dat is precies de wedstrijd tegen Feyenoord, die eerder door de storm werd afgelast. Voor PSV is het zaak dat AZ niet wint van Feyenoord, waarbij een remise ook een prima resultaat zou zijn omdat de Rotterdammers dan net als AZ ook terrein op PSV verliezen.

PSV zou zichzelf dan natuurlijk weer een nog betere dienst bewijzen als de thuiswedstrijd tegen Feyenoord gewonnen wordt. In dat geval maakt het elftal van Ernest Faber echt stappen naar boven wat de stand op de ranglijst aangaat en moeten AZ en Feyenoord zich weer zorgen gaan maken over de opmars van PSV.

“PSV leeft nog in de strijd om plek twee en drie in de eredivisie, waarmee het internationale seizoen van volgend jaar kan worden ingekleurd”, schrijft clubwatcher Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. “Groot optimisme zou ongepast zijn, omdat voor het bereiken van plek twee een klein wonder en verdere ineenstorting van AZ nodig is. Bovendien draait Feyenoord op dit moment als nooit tevoren.”

Feyenoord zou PSV flink kunnen helpen. “De Rotterdammers zijn ook zeer kansrijk voor het behalen van de bekerfinale, waarvan de uitslag cruciaal kan zijn voor het Europese ticket van PSV. Wordt Ajax kampioen én pakken de Amsterdammers ook de tweede nationale prijs, dan gaat de nummer drie van de eredivisie sowieso naar de groepsfase van de Europa League. Pakt Feyenoord de beker én worden de Rotterdammers nog tweede, dan ligt die prettige troostprijs ook voor de nummer drie klaar”, aldus Elfrink.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here