Home Nieuws Feyenoord-directeur kijkt naar PSV: ‘Het gat is erg groot geworden’

Feyenoord-directeur kijkt naar PSV: ‘Het gat is erg groot geworden’

2717
0

Feyenoord is zowaar koploper van de Eredivisie en dat mag best een verrassing worden genoemd.

De vraag is voor hoe lang de Rotterdammers nog koploper zijn. Het betreft een momentopname die toevallig een rustpauze van bijna 2 maanden kent en normaal gesproken niet ontstaat na 14 wedstrijden Eredivisie. De grote oorzaak van de koppositie van de Rotterdammers is natuurlijk het WK. Als ze in Rotterdam ook nog gaan geloven in daadwerkelijke Eredivise-successen, kan het alleen maar sneller bergafwaarts gaan met Feyenoord. De club uit Rotterdam speelt binnen afzienbare tijd ook nog twee keer tegen Ajax, waar PSV Ajax al trof.

PSV bezet momenteel de derde plek op de ranglijst in de Eredivisie, maar ook dat is ten dele slechts de momentopname. In Rotterdam droomt men uiteraard van meer. De Rotterdammers liepen lange tijd financieel achter op zowel PSV als Ajax, maar hopen door een grote investeringsgroep het gat te kunnen dichten. Die investeringsgroep is nog niet gevonden net zoals het stadiondossier ook al weer is opgeborgen. De algemeen directeur van Feyenoord zag dat zijn club afgelopen seizoen stappen maakte maar dat er ook nog veel terrein is te winnen. Voor de club uit Rotterdam valt er nog terreinwinst te behalen op PSV want Feyenoord loopt al jaren achter op PSV. Deze eeuw won PSV 10 landstitels en Feyenoord slechts één, waar men in omzet vrijwel parallel loopt.

De nieuwe directeur van de Rotterdammers kijkt met lede ogen naar de voorsprong van PSV. Ook ziet Te Kloese verschillen als hij naar het Philips Stadion kijkt in vergelijking met de Kuip. “Het Philips Stadion uit 1910 is daar het beste voorbeeld van. Dat is 27 jaar ouder dan ons stadion, maar is fantastisch opgeknapt. Ik denk daar nu nog niet eens aan, ga eerst het achterstallig onderhoud eens even goed doen. Dat is absoluut niet op niveau”, aldus Te Kloese.

“Het gat is erg groot geworden, maar ook logisch zolang Nederland maar één deelnemer mag afvaardigen naar de Champions League”, zegt de directeur in gesprek met Voetbal International. “We zitten qua salaris ook nog achter PSV. Het is erg uit elkaar gegroeid. Ik ben geen persoon die daar visionaire theorieën op los gaat laten, maar iemand die pragmatisch kijkt naar wat wij zelf beter kunnen doen. Als je nu op Teletekst naar de stand kijkt, is het beeld toch anders”, aldus Te Kloese.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here