Home Nieuws ‘Feyenoord denkt aan terugkeer Guus Til’

‘Feyenoord denkt aan terugkeer Guus Til’

5085
0

Guus Til staat in de voorzichtige belangstelling van Feyenoord, de club die hij vorig seizoen inruilde voor PSV.

Guus Til was vorig seizoen niet van zijn plannen te krijgen. Til kreeg een aanbod om Spartak Moskou te verlaten en een definitieve transfer naar PSV te maken. Til greep de kans met beide handen en zei bij zijn presentatie voor de zekerheid van het aanbod én de uitstraling van de club PSV te kiezen. Til was gedurende het seizoen meermaals belangrijk voor PSV, met ondermeer een doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Til bleek onder Ruud van Nistelrooij niet altijd zeker van zijn plaats te zijn maar een meerwaarde had Til vaak wel als hij ingebracht werd. Denk aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, waarbij Til overigens niet als invaller maar als basisspeler, meteen drie keer scoorde voor PSV in Amsterdam.

Dit seizoen is er wat de situatie van Til bij de club nog niet zo heel veel anders, behalve dat de aanvaller ook door Bosz als een belangrijke kracht wordt gezien. PSV heeft in de huidige selectie echter al een paar aanvallers die op de positie van de aanvallende middenvelder c.q. nummer tien, ook aardig uit de voeten kunnen. Daar komt de onverwachte en versnelde ontwikkeling van toptalent Isaac Babadi nog bij.

Het perspectief op speeltijd lijkt voor Guus Til dan ook niet bepaald groter te zijn geworden. Zit er een vertrek aan te komen van de aanvaller? De eerste voorzichtige geluiden zijn inmiddels wel daar. In Rotterdam zou Til gespreksonderwerp zijn geworden in de directiekamer van de club de hij vorig seizoen verliet voor PSV, melden twee verschillende Rotterdamse bronnen tegenover PSV Inside.

Feyenoord is nog op zoek naar een speler voor in de punt van de aanval, dan wel voor de nummer tien positie. Wellicht zal er dan niet veel aan de rol van Til veranderen mocht hij een terugkeer overwegen want ook in Rotterdam gaat men verder met spelers aankopen. Ook PSV-watcher Marco Timmer van Voetbal International denkt dat een last-minute vertrek van Til niet valt uit te sluiten komende week tot 1 september.

Timmer legt uit: “Want gezien de concurrentie lonkt voor Til opnieuw een seizoen van pendelen tussen het veld en de reservebank”, schrijft Timmer namens Voetbal International. De vraag is hoe PSV tegen een vertrek van Guus Til aankijkt. Ook in salaris zal de aanvaller er niet bepaald op vooruit gaan mocht hij naar Rotterdam vertrekken.

De PSV-watcher van het weekblad weet bovendien te melden dat Guus Til van PSV niet hoeft te vertrekken en ook Timmer zag Til steeds goed invallen als hij de kans kreeg. Timmer vraagt zich echter wel af of Til zijn rol, die soms toch beperkt is, nog wel vol kan houden dan wel accepteren. “Wil hij echter meer zeker zijn van een basisplaats, dan is een vertrek in deze laatste transferweek niet uit te sluiten”, aldus Timmer.


Vorig artikelBritse reporter meldt woedeuitbarsting Luuk de Jong in de catacomben net na rustsignaal
Volgend artikel25 miljoen euro | Premier League-club wordt concreet voor Bakayoko en meldt zich bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in