Home Nieuws Fenerbahce en Cocu vormen vooralsnog een prima match

Fenerbahce en Cocu vormen vooralsnog een prima match

29
0

Phillip Cocu en Fenerbahce zijn begonnen aan een nieuw tijdperk. De voormalig PSV coach moet van de onrustige Turkse club weer een stabiele topclub maken.

Vooralsnog zijn trainer en club blij met elkaar. Maar er is dan ook nog geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld waardoor de druk nog niet daar is. Toch vormen trainer en club een goede match. Cocu beweegt zich op zijn karakteristieke rustige manier tussen de mensen en binnen de geledingen van de club.

In gesprek met de NOS doet een Turkse verslaggever uit de doeken hoe het Phillip Cocu ondertussen vergaat in de soms onrustige Turkse metropool. De Turken werden al eens gestraft door de UEFA vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels en staan nog altijd onder streng toezicht, waardoor er weinig mogelijk is qua transfers.

“Het zijn moeilijke tijden voor de club, maar dat weet Cocu ook”, vertelt Serkan Saydam, voetbalverslaggever van de Turkse staatsomroep TRT. Hij reisde met Fenerbahçe mee richting het trainingskamp in Lausanne afgelopen week.

“Ik vind Cocu een karakteristieke man, hij lijkt mij op de goede weg. Hij is aangesteld om met jonge spelers te werken, ze beter te maken en daarna te verkopen. De club is genoodzaakt om dat te doen”, aldus Saydam.

De verslaggever zag dat Cocu zijn spelers liet zweten in Zwitserland, met trainingen van vaak twee uur lang. De druk bij ‘Fener’ is altijd hoog. Tweede is niet goed genoeg. Cocu vraagt om geduld en hij krijgt in de voorbereiding in ieder geval de tijd om aan het team te werken. De journalist heeft wel een belangrijke tip voor Cocu; hij moet een goede band opbouwen met de journalisten uit het land. “De Turkse media zijn bikkelhard”, weet Saydam.

“Hij moet vrienden gaan maken. Daar is hij op het trainingskamp al mee begonnen. Ingegeven door de president van de club, denk ik.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here