Home Nieuws Felle maar onterechte kritiek Wim Kieft op Luuk de Jong – Schrijf...

Felle maar onterechte kritiek Wim Kieft op Luuk de Jong – Schrijf De Jong nooit af

1580
0

Laat Luuk de Jong niet merken dat fans, analisten, journalisten én columnisten zijn prestaties vinden tegenvallen want dan zet de Jong zich vaak schrap.

Dan weet Luuk de Jong vaak tot grootse daden te geraken. Het is niet de eerste keer dat de spits een mindere fase in zijn carrière door weet te maken maar steeds opnieuw geraakt Luuk de Jong daar weer uit. Exact een jaar geleden was het opnieuw zo ver. In Barcelona moest men niets hebben van de spits, die houterig zou zijn en geen FC Barcelona voetballer zou zijn.

De Jong zette zichzelf schrap en brak de ban met een aantal belangrijke doelpunten maar vooral met hardwerken. Dat viel op in Barcelona, zowel bij de fans als bij de diverse voetbalkranten. Enkele maanden later was alles anders en stapte Luuk de Jong enkele keren onder luid applaus van het veld in Camp Nou. Het kan verkeren, dus schrijf Luuk de Jong nooit af, Wim Kieft!

De columnist van de Telegraaf, lees Valentijn Driessen, haalt in zijn column in de Telegraaf hard uit naar Luuk de Jong. Het is algemeen bekend dat Valentijn Driessen vaak in de pen klimt als de column van Wim Kieft geschreven dient te worden. Zo ook dit weekend. Beide heren uiten ongemeen felle maar vooral onterechte kritiek op de aanvoerder van de club.

Het spel van De Jong kon Kieft eerder dit seizoen nog bekoren maar daar denkt de voormalig PSV’er nu anders over. ‘Hij werd terecht bewierookt in de eerste weken vanwege z’n doelpunten en het meevoetballen. Intussen is hij geen schim meer van de spits die aanvankelijk het verschil maakte’, valt er te lezen in De Telegraaf.

‘Sinds hij door blessures een tijdje buitenspel stond bij PSV, oogt hij gewoon niet fit. Gaat er iets mis, dan ziet het door De Jongs motoriek altijd vrij onbeholpen uit’, is Kieft van mening.

Luuk de Jong leidde met simpel maar vooral erg onnodig balverlies op eigen helft de 1-0 voor Sevilla in. ‘Dat mag je een ervaren routinier als De Jong verwijten’, aldus Kieft, die geen kritiek wil uiten op Xavi Simons, die weinig potten kon breken in Sevilla. ‘Maar mag het een keer? Hij is iedere week de aanjager bij PSV. Op zijn negentiende en in een kwalitatief slecht elftal. Het houdt eens op’, klinkt het.


Vorig artikelLeergierige Silva kijkt de ogen uit naar Van Nistelrooij én Luuk de Jong: ‘Bij de beste teams ter wereld gespeeld”
Volgend artikelVertrek Gakpo vs Madueke: ‘Speelt hier vijf jaar, maar verdwijnt in 10 minuten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in