Home Nieuws Felle kritiek op PSV: ‘Genoeg reden om de club uit de competitie...

Felle kritiek op PSV: ‘Genoeg reden om de club uit de competitie te gooien’

9595
0

PSV is flink onder vuur komen te liggen doordat de beloftenploeg maandagavond tegen FC Groningen met een piepjong elftal aantrad.

Trainer Wil Boessen stemde ermee in dat er een groot aantal spelers van Jong PSV afreisde naar Londen voor het Youth League-duel van PSV Onder 19 met de leeftijdsgenoten van Arsenal. Deze wedstrijd stond woensdagmiddag op het programma.

Door het ontbreken van een waslijst aan talenten, was Boessen tegen Groningen genoodzaakt om zijn opstelling maar liefst op acht plekken te wijzigen ten opzichte van het duel met De Graafschap (1-3 verlies) van vorige week vrijdag.

Het had er alle schijn van dat PSV de Youth League serieuzer nam dan de Keuken Kampioen Divisie, waar op zich wat voor valt te zeggen. Talenten krijgen in de Youth League de uitgelezen kans om zich met buitenlandse jeugdelftallen te meten.

Dat supporters van andere KKD-clubs woest zijn en reppen over competitievervalsing is tegelijkertijd ook niet geheel onlogisch, aangezien de kans bestaat dat Jong PSV tegen andere titelkandidaten met een veel sterkere selectie voor de dag komt dan maandag tegen Groningen. De club kreeg in ieder geval een hoop kritiek op sociale media.


Vorig artikelPSV O19 verslaat Arsenal in Youth League | Jason van Duiven de gevierde man
Volgend artikelOpstelling PSV bekend: Peter Bosz hakt knopen door in de defensie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in