Home Nieuws Felicitaties voor PSV: ‘Doan is een goede aankoop en een unieke speler’

Felicitaties voor PSV: ‘Doan is een goede aankoop en een unieke speler’

81
0

PSV wordt alom gecomplimenteerd met de aankoop van de Japanse international Ritsu Doan.

Diverse analisten prijzen PSV met de nieuwste aankoop. Arno Vermeulen denkt dat PSV uitstekende zaken heeft gedaan met het aantrekken van Ritsu Doan. De Japanner is een ‘unieke speler’, zegt de chef voetbal van de NOS.

Vermeulen zei bij FOX Sports: “Ik vind het een hele goede voetballer. Hij heeft echt speciale kwaliteiten, die je bijna niet ziet”, aldus de Studio Sport-commentator, die de vergelijking trekt met Doans landgenoot Keisuke Honda. De inmiddels 33-jarige spelmaker maakte aan het einde van het vorige decennium furore bij VVV-Venlo. “Ajax, PSV en Feyenoord trokken daar hun neus toch voor op. Daar kregen ze later enorm spijt van.”

Doan kwam vorig seizoen tot vijf Eredivisie-goals en drie assists namens FC Groningen. Overall speelde Doan 66 wedstrijden voor FC Groningen en scoorde daarin 16 keer en gaf 7 assists. Vermeulen vindt wel dat het rendement van Doan omhoog kan.

“Maar dat zegt me niet zoveel. Dat kan echt veranderen. Spelers kunnen opeens een move maken dat ze veel meer goals gaan maken.” Wanneer dat gebeurt, zal PSV volgens Vermeulen nog veel plezier hebben van de linkspoot. “Hij is 21 jaar, dat is echt heel jong. Hij heeft twee jaar de tijd gehad om in Nederland te acclimatiseren, dat is een voordeel. Ik vind het een goede aankoop: hij is een unieke speler, denk ik”, besluit hij zijn relaas.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here