Home Nieuws FC Zürich ziet alleen maar onrecht en meldt zich bij UEFA voor...

FC Zürich ziet alleen maar onrecht en meldt zich bij UEFA voor behandeling fans in Eindhoven

644
0

De bekende spiegel om even in te kijken nadat je zelf iets niet helemaal goed hebt gedaan, alvorens naar anderen te wijzen is dezer dagen even niet te vinden in Zürich en omstreken.

Wellicht zijn de tien tegendoelpunten die de Zwitsers om de oren kregen hier ook debet aan. Hoe dan ook, als het aan de Zwitserse landskampioen ligt, krijgt de wedstrijd in Eindhoven nog een staartje. FC Zürich is namelijk naar de UEFA gestapt naar aanleiding van de ongeregeldheden bij het uitvak van het Philips Stadion. Deze ongeregeldheden in de vorm van extra controles vonden namelijk plaats door de gebeurtenissen in het centrum van Eindhoven, welke werden veroorzaakt door de Zwitserse fans.

De reden dat de Zwitserse club zich heeft gemeld bij de UEFA is de ‘onacceptabele behandeling’ van de supporters in Eindhoven. De meeste fans hebben de wedstrijd niet gezien en daar zit nu net de begrijpelijke pijn. Het gros heeft de wedstrijd niet gezien omwille van het ophouden van de fans bij het stadion door de Eindhovense politie.

De politie Eindhoven wilde dat iedere fan zichzelf kon legitimeren alvorens men het stadion zou betreden. Aanleiding waren natuurlijk de schermutselingen van de agressieve groep fans van de Zwitserse club bij aankomst in het centrum van Eindhoven. Donderdagmiddag raakten de fans van Zürich vrijwel meteen na aankomst op de Markt slaags met zowel de politie als met fans van PSV, waarna de groep werd ingesloten. Camerabeelden zullen moeten uitwijzen wie waarvoor verantwoordelijk is en dus dient het beschikbaar stellen van het legitimatiebewijs als hulpmiddel voor de Eindhovense politie.

De club meldt het volgende: ‘Vanwege de onacceptabele behandeling van de fans en officials bij de stadioningang van de vierde groepswedstrijd van de UEFA Europa League tegen PSV Eindhoven, zal FC Zürich een protestbrief indienen bij de UEFA’, laat FC Zürich weten in een verklaring. Veel fans van Zürich wilden het Philips Stadion niet meer betreden door het gedrag van de Eindhovense politie, die de legitimatiebewijzen inzichtelijk wilden maken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here