Home Nieuws FC Zürich meldt boycot Philips Stadion door eigen ‘zichzelf misdragende’ fans

FC Zürich meldt boycot Philips Stadion door eigen ‘zichzelf misdragende’ fans

3450
0

Voetbalclub FC Zürich en haar fans hebben zich donderdagmiddag niet van haar beste kant laten zien.

De doorgaans voor weinig problemen zorgende Zwitserse club kon haar fans niet beletten wantoestanden in het centrum van Eindhoven te veroorzaken. De supporters van FC Zürich hebben na de incidenten op de Markt in Eindhoven besloten het Philips Stadion niet meer te betreden, zo heeft de Zwitserse club gemeld via Twitter.

Verschillende gebeurtenissen naar aanleiding van eerdere incidenten in de aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen PSV zouden hebben geleid tot die beslissing, melden de Zwitsers via Twitter en de andere bekende sociale kanalen.

Om welke gebeurtenissen het exact gaat, laat de club niet weten maar de beelden zijn echter heel duidelijk en spreken bepaald niet in het voordeel van de Zwitserse fans. Een grote groep op onlusten beluste fans, wisten een ravage aan te richten op de Markt in Eindhoven. Op sociale media circuleren beelden van een confrontatie tussen Zwitserse fans en de politie nadat de fans met terrasmeubilair gingen gooien.

De zichzelf misdragende fans, zoals de politie Eindhoven de groep al eerder wist te omschrijven, was vanaf de aankomst in Eindhoven al gericht op het veroorzaken van onrust. En zo geschiedde al meteen na aankomst op de Grote Markt, melden diverse PSV fans én ooggetuigen van de Eindhovense horeca aan PSV Inside.


Vorig artikelVeel lof voor ‘nieuwe basisspeler’ Érick Gutiérrez, Mexicaan heeft zich wéér in het elftal geknokt
Volgend artikelMadueke maakt mogelijk al minuten tegen FC Utrecht, voor Luuk de Jong en Mauro lonkt rentree in Londen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in