Home Nieuws FC Volendam – PSV toont aan waarom de kritiek op Ramalho soms...

FC Volendam – PSV toont aan waarom de kritiek op Ramalho soms best onterecht is

1768
1

PSV kende feitelijk alleen in het eerste bedrijf enige moeite met FC Volendam, dat fanatiek van start ging tegen de ploeg van Peter Bosz. Het snelle doelpunt leek ingestudeerd te zijn.

De equipe van Simons positioneerde zich vanaf de aftrap aan de linkerkant van het speelveld, hetgeen er aan PSV-zijde voor zorgde dat de rechterflank wat minder bezet leek. Het gevolg was een voorzet vanaf rechts die de 1-0 van FC Volendam wist in te leiden. De ploeg van Peter Bosz won uiteindelijk met 1-5 in het KRAS Stadion.

PSV zette al even fanatiek aan als FC Volendam maar zag de thuisclub toch enkele keren eenvoudig richting het doel van Walter Benítez combineren. Opvallend was de rol van André Ramalho, die tegen FC Volendam een meer dan goede wedstrijd speelde. De Braziliaan mag dan zo nu en dan op snelheid en in de diepte de nodige moeite kennen zijn tegenstander te verdedigen maar tegen de wel laaggeklasseerde ploeg van trainer Simons, werd Ramalho uitblinker.

Goede intercepties, fel naar voren verdedigend en goed in de passing voorwaarts. Dat was de wedstrijd van de Braziliaan in het vissersdorp. Ramalho had in Volendam 110 balcontacten. Slechts Jordan Teze bleek vaker aan de bal te zijn dan de Braziliaan. (119) Ramalho kende bovendien een passnauwkeurigheid van 91%, waarmee hij zelfs Olivier Boscagli voorbleef. Alleen Schouten en Bakayoko bleven de Braziliaan voor. Ramalho won ook de meeste van zijn duels.

Teze bracht de bevrijdende treffer in de 74ste minuut, waarna Bosz besloot te gaan wisselen met het oog op de naderende wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Zo’n vijf minuten later wist Ricardo Pepi, die was ingevallen voor Luuk de Jong, de 1-4 te scoren. In de slotfase scoorde ook Babadi. In onderstaande video neemt Peter Bosz het op voor André Ramalho.


Vorig artikelJordan Teze meer dan belangrijk in Volendam maar tegelijkertijd schandalig beschimpt na zijn treffer
Volgend artikelDe Mos kijkt al naar kwartfinale Champions League en is duidelijk: ‘Teken dat contract bij PSV’

1 REACTIE

  1. Soms is de kritiek inderdaad niet terecht maar dat is op één hand te tellen. Je kunt er bijna zeker van zijn dat hij op een of andere manier de stempel op de wedstrijd zet door of een blunder in de zestien of dat hij een tegenstander niet goed dekt en teveel ruimte geeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in