Home Nieuws FC Utrecht baalt van forse niet ingecalculeerde nederlaag: ‘PSV is niet te...

FC Utrecht baalt van forse niet ingecalculeerde nederlaag: ‘PSV is niet te vergelijken met Ajax en Feyenoord’

4897
0

De selectie van FC Utrecht verliest zaterdag aan het begin van de avond gedesillusioneerd het Philips Stadion.

Na een enorme reeks teleurstellende resultaten in Eindhoven tegen PSV, moest het dan zaterdag eindelijk gebeuren. Achteraf bezien had FC Utrecht figuurlijk gezien ook deze editie geen schijn van kans. De Domstedelingen konden op de 0-1 na en enkele spaarzame momenten voor de goal van Drommel na, geen vuist maken tegen een opnieuw sterk spelend PSV.

Op enkele slordigheden en miscommunicaties na, was de ploeg van Roger Schmidt opnieuw heer en meester tegen FC Utrecht. PSV speelde niet alleen goed voetbal maar was ook agressief en alert in de duels. Het niveau van het spel blijft hoogstaand in vergelijking met het niveau wat de ploeg van Schmidt voorafgaand aan de zogenaamde ‘wisselwedstrijd’ in en tegen AS Monaco op de mat wist te leggen.

FC Utrecht won dit seizoen al van Ajax en Feyenoord en zou er ook een resultaat in Eindhoven mogelijk moeten zijn. Vol vertrouwen stapte de ploeg van Rene Hake in de bus naar Eindhoven. Er werd bepaald geen rekening gehouden met een nederlaag in het Philips Stadion.

De trainer van Utrecht ziet een mooie ontwikkeling bij PSV maar hield vooraf geen rekening met een forse nederlaag tegen het huidige PSV. “Er staan nu spelers op van wie de buitenwacht een maand geleden zich misschien had afgevraagd of ze nog bij PSV speelden, met Bruma, Doan en Gutiérrez. Maar ook dat zijn uitstekende spelers voor PSV.”

Hake stelt achteraf vast dat zijn ploeg vooraf een andere tactiek wilde hanteren tegen de ploeg van Roger Schmidt. “PSV is niet te vergelijken met Ajax en Feyenoord. Ze hebben een andere veldbezetting en een ander type spelers. Je moet rekening houden met hun manier van spelen en daar je strijdplan op afstellen”, aldus de verliezende trainer na afloop tegenover de aanwezige media in het Philips Stadion.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here