Home Nieuws FC Utrecht spelers onder de indruk van Europese campagne PSV en wedstrijd...

FC Utrecht spelers onder de indruk van Europese campagne PSV en wedstrijd om Johan Cruijff schaal

546
0

FC Utrecht is voor PSV al jaren een tegenstander die niet veel weerstand weet te bieden in het Philips Stadion.

De laatste zege van e club uit de Domstad dateert al van de jaren 80. Daarna was het PSV wat Utrecht vrijwel altijd de baas kon blijven. Hoe kijken de FC Utrecht spelers aan tegen die moeilijke uitwedstrijd tegen PSV? In gesprek met Voetbal International blikt Mike van der Hoorn vooruit.

Ondanks de slechte uitreeks won FC Utrecht dit seizoen wel van Ajax én Feyenoord. Logischerwijs valt dan de term ‘reuzendoder’. “Ik begrijp de term als je naar die specifieke uitslagen kijkt, maar elke wedstrijd is weer anders”, zegt FC Utrecht-verdediger Van der Hoorn. “Wél kunnen we de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord meenemen naar morgen. Maar toch zal het duel weer heel anders zijn.” Eerder deze week spraken Adam Maher en Bart Ramselaar al over de uitwedstrijd tegen PSV, die in de Domstad als lastig wordt ervaren.

In Utrecht keek men aan het begin van het seizoen op van de Europese wedstrijden die PSV speelde. Tegenstanders als Galatasaray, FC Midtjylland en Benfica werden met goed voetbal bestreden. Ook de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal maakte indruk op de andere teams in de Eredivisie. Daarover zegt van der Hoorn: “In het begin van het seizoen was het vrij flitsend en zat iedereen wel te genieten van het spel van PSV”, gaat de verdediger verder over het spel van PSV. “Daarna iets minder. Nu zijn ze wel vrij stabiel. Ik denk dat ze goed hun wedstrijden winnen en ze zijn ook door in Europa. Dan heb je een stabiel niveau.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here