Home Nieuws FC Utrecht-middenvelder dacht klaar te zijn voor competitiestart maar zag Feyenoord –...

FC Utrecht-middenvelder dacht klaar te zijn voor competitiestart maar zag Feyenoord – PSV

3874
0

PSV speelt al volop om de zogenaamde prijzen met de wedstrijd tegen Feyenoord en het tweeluik tegen Sturm Graz op de agenda maar aanstaand weekend wacht ook al de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen.

Tegenstander komende zaterdag is FC Utrecht. PSV begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen de Domstedelingen, die naar eigen zeggen klaar zijn voor de start van Eredivisieseizoen 2023-2024.

Dat geldt ook voor oud-Feyenoorder Jens Toornstra. Toonstra is al weken in voorbereiding met FC, waar ook weer de nodige nieuwe spelers werden aangetrokken. In Utrecht denkt men te weten klaar te zijn voor de competitiestart. Voor Toornstra geldt dat hij aan zijn vijftiende seizoen als profvoetballer gaat beginnen.

De 34-jarige middenvelder is naar eigen zeggen topfit en klaar om het seizoen te beginnen. Toornstra had wel gehoopt op een eenvoudigere start van de competitie. De voormalig middenvelder van Feyenoord kijkt in de week voor PSV uit alvast voorzichtig vooruit op het treffen in Eindhoven maar had niet verwacht dat PSV zo’n uitwedstrijd in de Kuip zou afleveren.

“Het is ieder jaar weer helemaal opnieuw opstarten”, zegt Toornstra in gesprek met RTV Utrecht. “Ik ben het wel een beetje gewend, het hoort erbij. Maar het liefst speel je de eerste week gelijk weer competitie. Je zou kunnen zeggen dat het nooit went. Het hoort er eenmaal bij. Ik ben er geen fan van.”

Toornstra had in de laatste twee oefenduels met Bologna en Espanyol een basisplek en verwacht komend weekend dan ook te starten tegen PSV. “Als je daarvan uit gaat dan sta ik in de basis tegen PSV. Voor mijn gevoel hebben we heel hard getraind in de voorbereiding. We zijn fit genoeg maar je moet altijd streven naar meer.”

Toornstra ging er afgelopen vrijdagavond eens goed voor zitten. De middenvelder van de Domstedelingen was benieuwd hoe de komende tegenstander van FC Utrecht in de competitie, zich in de Kuip zou gaan presenteren tegen zijn voormalig werkgever. Toornstra zag PSV de Johan Cruijff Schaal winnen ten koste van Feyenoord en raakte onder de indruk van dat wat PSV op de mat legde.

“Ik heb ze in de finale van de Johan Cruijff Schaal zien spelen en dat zag er wel aardig uit”, lachte Toornstra als een boer met kiespijn. “We kunnen onze borst nat maken”, aldus Jens Toornstra.


Vorig artikelValentijn Driessen wijst na Feyenoord – PSV naar Bosz: ‘Dan heb je mijn hart gestolen’
Volgend artikelPSV hot in Belgische media | PSV wordt in ook in verband gebracht met aanvaller van RWDM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in