Home Nieuws FC Twente-watcher annex Twente-fan, heeft even genoeg van Joey Veerman: ‘Stoer en...

FC Twente-watcher annex Twente-fan, heeft even genoeg van Joey Veerman: ‘Stoer en dapper’

1331
0

PSV wist zaterdagavond vrij eenvoudig te winnen op bezoek bij FC Twente. In Enschede en omgeving wist men zich snel neer te leggen bij de nederlaag want de verschillen waren nu eenmaal daar.

Natuurlijk, een groot deel van de wedstrijd speelde FC Twente met 10 man en dat bleek achteraf teveel van het goede te zijn geweest voor de club uit Enschede, waar men overigens over een prima elftal beschikt. Het elftal van Peter Bosz liep na de rode kaart van Mees Hilgers vervolgens eenvoudig uit naar een 0-3 overwinning.

Joey Veerman maakte de eerste treffer, nadat de middenvelder eigenlijk te laat terug was op eigen helft om de aanval van FC Twente te pareren. In de tegenaanval, een schitterend uitgevoerde counter overigens, scoorde de middenvelder met een geplaatste schuiver. Na afloop zaten Joey Veerman en Peter Bosz monter en opgewekt achter de tafel in de persruimte van de Grolsch Veste. Er werd links en rechts wat gegrapt en gedold en Veerman, open en eerlijk als altijd, gaf nog aan zich niet te kunnen vinden in een aantal zaken rondom FC Twente – PSV.

De middenvelder vond dat de media het geheel rond FC Twente – PSV veel te groot heeft gemaakt. PSV zou een zogenaamd serieuze test wachten in de Grolsch Veste, waar vanaf minuut één geenszins sprake was van een storm van de thuisclub. Iets waar FC Twente-wather Leon Ten Voorde PSV vooraf juist wel voor wist te waarschuwen. Ten Voorde volgt FC Twente namens Tubantia, de regionale krant uit Twente maar lijkt soms meer op een fan van de club uit Enschede in plaats van op een journalist die objectief het nieuws rond FC Twente verslaat.

‘Ik zie wel mogelijkheden voor FC Twente tegen PSV’, zei Ten Voorde vorige week, die maar bleef wijzen op de sfeer in de Grolsch Veste. Een uitspraak die meer op ‘supporterstaal’ lijkt dan op objectieve journalistiek bedrijven. Echter is er wat ons betreft niets mis met de verslaggeving van Ten Voorde over FC Twente. Een journalist mag immers te allen tijde gerust een voorkeur voor een club hebben en dit tegelijkertijd uiten.

Er valt nog meer te melden over Leon ten Voorde en zijn visie op FC Twente – PSV. Ten Voorde ergerde zich na afloop namelijk aan het optreden van Veerman op de persconferentie. Het wekte irritatie bij Ten Voorde.

“Veerman is natuurlijk één van de betere voetballers in de Eredivisie, maar Joey moet niet zo denigrerend doen”, zegt Leon ten Voorde in De Ballen Verstand van de TC Tubantia. “Tuurlijk hebben wij het iets groter gemaakt, maar Joey moet nu ook een keer een grote jongen zijn in de Champions League. Hij moet woensdag laten zien hoe stoer en dapper hij is”, zei Ten Voorde over Veerman. Tja, zijn dit nu typische uitspraken/analyses van een journalist of van een supporter? We laten het aan uw eigen waarneming over.

Hoe dan ook lijkt Ten Voorde zich als journalist te storen aan Joey Veerman. “In de Eredivisie is het prima, maar nu ook in de Champions League en in het Nederlands elftal”, gaat de journalist en FC Twente-watcher verder. “Dan zien we hem nooit en blijft hij een Eredivisie-speler, wat zijn niveau nu is. Hij mag het nu laten zien: grote jongen zijn. Niet alleen op de persconferentie als je met 0-3 hebt gewonnen van FC Twente, maar nu ook in de Champions League”, klinkt het enigszins overdreven.

Maar Ten Voorde is nog niet klaar met zichzelf ergeren aan Joey Veerman want ook de manier van juichen van de middenvelder na de 0-1 kon Ten Voorde niet bekoren. Ook daar kunnen we onszelf wel iets bij voorstellen maar opnieuw zijn het toch meer uitspraken van een FC Twente supporter dan van een journalist die FC Twente volgt.

“Joey Veerman maakt die goal en dan gaat hij langs Vak-P lopen van: ‘wat zijn jullie stil’. Dan denk ik bij mezelf van: ‘waarom nou?’ Ik bedoel, wat is dit? Je weet wat er dan gebeurd”, aldus Ten Voorde.


Vorig artikelThe Sun richt vizier op PSV, Arsenal-fans hopen op overwintering PSV: ‘Één van de beste teams van Europa’
Volgend artikelNoa Lang spreekt over de match met PSV en openbaart afzeggen transfer naar Feyenoord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in