Home Nieuws FC Twente – PSV dreunt nog flink na, analisten kraken instellling PSV

FC Twente – PSV dreunt nog flink na, analisten kraken instellling PSV

687
0

FC Twente – PSV werd na afloop door Ruud van Nistelrooij nog het beste omschreven.

‘Dit mag nooit meer gebeuren’, luidde het korte commentaar na afloop van de trainer, die in de eerste helft zag dat zijn elftal compleet werd overlopen en werd afgetroefd op inzet. Het was dan ook niet best gesteld met de instelling, bleek zaterdagavond al vroeg in de wedstrijd. Alleen Xavi Simons rende de benen onder zijn lijf vandaan.

De terechte nederlaag dreunt nog flink na want vrijwel alle analisten schofferen de prestatie van PSV in Enschede. Arnold Bruggink en Kenneth Perez kraken de instelling van de spelers in de eerste helft van het Eredivisie-duel met FC Twente. Doelman Benitez hield zijn doel nog redelijk schoon met slechts twee tegentreffers want een 4-0 ruststand was een normale afspiegeling van de krachtsverhoudingen geweest.

Daardoor leed Ruud van Nistelrooij zijn eerste Eredivisie-nederlaag als trainer in de Eredivisie. “Het was echt een schandalige vertoning van PSV in de eerste helft”, begint Bruggink bij Dit was het Weekend van ESPN. “Het was niet normaal. Iedereen was te laat. Sangaré die zich laat aftroeven door spelers als Daan Rots en Ramiz Zerrouki. PSV is zo veel beter, maar het begint bij simpele basisdingen. Twente speelt de lange bal omdat ze daar energie van krijgen. De spelers hadden fysiek aanweziger moeten zijn.”

Ook analist Perez wist niet wat hij zag. “Ik had het gevoel bij PSV dat ze net een fractie te laat reageerden op alles. Het leek wel alsof het hele team gewoon effe rustig wilde beginnen. Dat kan dus niet tegen Twente”, stelt de Deen.


Vorig artikelHugo Borst is even geen fan van Cody Gakpo: ‘PSV is lek en labiel, reden voor een massaontslag’
Volgend artikelLeeds United vastberaden voor Cody Gakpo, Engelse club gaat voor winterse transfer Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in