Home Nieuws FC Twente – PSV bleek een jaar geleden bijna de laatste wedstrijd...

FC Twente – PSV bleek een jaar geleden bijna de laatste wedstrijd van Ruud van Nistelrooij te zijn geweest, Fred Rutten blikt vooruit

313
0

PSV zal zaterdagavond in de Grolsch Veste acte de présence tegen FC Twente. De nummer drie van de ranglijst maakt een prima seizoen door en volgens de verschillende analisten en journalisten van dienst zal PSV zaterdagavond stevig partij gegeven gaan worden.

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we zaterdagavond geen herhaling van zetten als we naar de editie van vorig seizoen kijken. In die wedstrijd liet FC Twente PSV compleet kansloos en werd het elftal van Ruud van Nistelrooij met daarin Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en alle andere gevestigde namen compleet overlopen. Pas in de tweede helft liet PSV iets van klasse zien en kon het bij vlagen denken aan enkele aanvallen. Het betrof een complete wanprestatie van de ploeg van Ruud van Nistelrooij, dat met slechts 2-1 verloor in september 2022.

Vele PSV-fans wisten niet wat ze zagen bij het aanschouwen van FC Twente – PSV. Later dat seizoen liet PSV zien niets van die forse nederlaag in Enschede te hebben geleerd en verloor het eveneens kansloos van Cambuur Leeuwarden, FC Groningen, FC Emmen en later nog van Sevilla. Het rijtje genoemde wedstrijden hebben niet alleen de nederlagen met elkaar gemeen maar ook het feit dat Ruud van Nistelrooij er de brui aan wilde geven na afloop van genoemde wedstrijden.

Met name de wedstrijd in Enschede deed Van Nistelrooij versteld staan. Voetbal International maakte een half jaar geleden, na het opstappen van Ruud van Nistelrooij een analyse van de momenten waarop Van Nistelrooij aan stoppen dacht. ‘Als PSV halverwege februari in de Europa League kansloos met 3-0 van Sevilla verliest, zit Van Nistelrooij er mentaal en fysiek helemaal doorheen. Hij wordt er letterlijk ziek van en tegen FC Utrecht zit dan ook Fred Rutten op de bank’, schreef Marco Timmer namens Voetbal International eerder in 2023.

‘Er wordt net als eerder in het seizoen na het verlies tegen FC Twente stevig op Van Nistelrooij ingepraat die aan stoppen denkt. Ook Brands speelt daarin een belangrijke rol. De algemeen directeur weet in wat voor ontzettend zwaar seizoen zijn startende trainer terecht is gekomen. Hij geeft hem mee dat hij de volledige steun van de directie heeft, ook richting volgend seizoen’, aldus Timmer eerder dit jaar in Voetbal International.

Aan de zijde van Ruud van Nistelrooij zat natuurlijk een seizoen lang Fred Rutten. Tegen het einde van de competitie bleek dat Rutten en Van Nistelrooij niet altijd meer op één lijn zaten. Het Eindhovens Dagblad vroeg Fred Rutten naar de nieuwe editie van FC Twente – PSV.

“Ik denk dat het in de wedstrijd flink kan schommelen. Periodes waarin beide ploegen domineren, maar PSV zal dat vermoedelijk wel de langste fases doen. Ze hebben een uitstekende start gehad, waarbij Luuk de Jong nu een beetje in de Lewandowski-rol zit. Ja, hij is echt de Lewandowski van PSV nu”, zegt Rutten in gesprek met het Eindhovens Dagblad.


Vorig artikelDe beide vleugelposities voor PSV in Enschede: ‘Lijkt er niet op dat hij kan beginnen’
Volgend artikelPhillip Cocu was de laatste trainer die met PSV won in Enschede

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in